30 Nisan 2016 10:43

Bornova Belediyesi şantiyelerinde 1 Mayıs coşkusu

Bornova Belediyesi temizlik işlerinde çalışan Genel-İş 7 No’lu Şube üyesi taşeron işçiler, şantiyede 1 Mayıs kutladı.

Paylaş

Bornova Belediyesi temizlik işlerinde çalışan taşeron işçiler, örgütlü oldukları Genel İş 7 Nolu Şube çağırısı ile şantiyede 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirdi.

Sabahleyin Kemalpaşa yolu üzerindeki şantiyede toplanan işçiler halaylar eşliğinde sık sık, "Birleşe birleşe kazanacağız" , "Yaşasın örgütlü mücadelemiz" sloganları attı.

Genel İş 7 Nolu Şube Başkanı Kemal Köroğlu, ülkenin dört bir yanında mücadelelerin sürdüğünü belirterek, dünyada bütün halkların ve işçilerin ortak kutladığı tek bayramın 1 Mayıs olduğunu söyledi. Bu yılki 1 Mayıs'ın kendileri için ayrı bir önemi olduğunu ifade eden Köroğlu, "Bu yıl 1 Mayıs'a örgütlü işçiler olarak sendikamızla birlikte katılacağız. AKP iktidarı zam, zulüm, işkence ve talan dışında bir şey yapamamıştır ve işçiye taşeron sistemini reva görmüştür. Kiralık işçilik yasasını uygulamak isteyen sisteme karşı daha güçlü bir duruş sergilemeliyiz. Temizlik işçileri olarak dünden bugüne daha örgütlüyüz ve yarın daha da örgütlü olacağız" dedi.

TAŞERON İŞÇİLER İLK KEZ ÖRGÜTLÜ KATILACAK

Kutlamaya katılan Bornova Belediyesi Temiz İşleri Müdürü Orhan Paçav da, “Ülkemizin içinde bulunduğu durum, işçi ve emekçilerin geleceği, iş güvencesi ve bunun gbi pek çok sorunla karşı karşıyayız. Bu sorunların tek çözümü hepimizin birlikte ve dayanışma içerisinde olması ve sınıf mücadelesine güç vermemizdir" dedi.

Bornova Belediyesi’nin 4. Sanayi Sitesi içindeki Fen İşleri şantiyesinde de 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirildi.

Kutlamaya işçilerin örgütlü olduğu Genel İş Sendikası 7 Nolu Şube ve Belediye İş Sendikası 6 Nolu Şube yöneticileri ile Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla da katıldı. Şantiyede toplanan işçiler halaylar eşliğinde sık sık, "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganları attı.

BU KADAR EMEK DÜŞMANI VARKEN…

Belediye İş Sendikası 6 Nolu Şube Başkanı Buket Mertoğlu, iki sendikanın ortak kutlama yapmasının önemine vurgu yaparak, "Bu kadar emek düşmanı varken emekçilerin kendi aralarında kavga etmediğini bugün gösterdik. Adımızın ne olduğu hiç fark etmiyor hepimiz bu şantiyede çalışan işçileriz. Bu 1 Mayıs'a hepimiz örgütlü sendikalı işçiler olarak katılacağız. Bu 1 Mayıs'ta hak ettiğimiz kadroları almak için alanlarda olacağız" dedi.

Genel İş Sendikası İzmir 7 Nolu Şube Başkanı Kemal Köroğlu da, geçen yıl taşeronda sendikasız olarak çalışan işçilerin bu yıl örgütlü olarak 1 Mayıs'a katılmasının önemine vurgu yaptı. Köroğlu, "Yaşanılabilir bir ülke ve gerçek bir kadro talebimizle alanlarda olacağız" dedi.

Belediye Başkanı Olgun Atilla da, ülkenin zor günler yaşadığını söyleyerek, "Bu kent barışın ve özgürlüğün kentidir. Herkesin kardeşçe birbirini anlayabildiği, kendi görüşünü özgürce ifade edebildiği… Bir araya geldiğimizde tek vücut olabilmeliyiz. Yarın bütün etiketlerimizi bir kenara bırakarak işçi bayramına yakışır bir şekilde alanlarda olup bayramımızı kutlayacağız" dedi.(İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Güneşli'de nakış işçilerinden 1 Mayıs yürüyüşü

SONRAKİ HABER

Nairobi’de yedi katlı bina çöktü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...