29 Nisan 2016 21:17

Emeğin son 16 yılı sergileniyor

Tasarımcı Fahrettin Engin Erdoğan emek meslek örgütlerinin aralarında 1 Mayıslar için hazırladığı afişlerinin de bulunduğu çalışmalarını sergiliyor.

Paylaş

1 Mayıs yaklaşırken emek ve meslek örgütlerinin 1 Mayıs çağrı afişleri sokakları süslemeye başladı. Tasarımcı, Çizer Fahrettin Engin Erdoğan ise, emek meslek örgütlerinin aralarında 1 Mayıslar için hazırladığı afişlerinin de bulunduğu toplam 30 afiş ve 15 karikatür çalışmasını sergilemeye hazırlanıyor.

Bugün Barış Manço Kültür Merkezinde açılacak sergide 1 Mayıslardan, 8 Martlara, asgari ücret, ekonomik kriz, savaş, işsizlik, yoksulluk, sendikal yasaklar ve emeğe yönelik saldırılar konusunda emek örgütlerinin tavrını ve çağrılarını anlatan afiş ve posterler yer alıyor. Erdoğan, çalışmalarına yön veren düşünce ve duyguları ise şöyle anlatıyor : “’80 öncesine ‘öykünen’ ve ‘yeniyi’ yakalamakta sancılar yaşayan bu süreçte yayımlanan afişler bir nevi ‘duvar gazetesi’ gibi çıkartıldı çoğunlukla ve çarpıcılık etkisini kaybetti. Söz gelimi, kırmızıdan elbette vazgeçilmedi ama mor, turkuaz, yeşil ya da turuncu tonları veya yan yana geldiğinde başka anlamlar yüklenen renkleri benimsemekte ve kullanılmakta zorlanıldı.” (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Şehnaz öldü ama alıkoyma davası devam etti

SONRAKİ HABER

Ankara Film Festivali sansürün gölgesinde başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa