29 Nisan 2016 20:40

Derimsan direnişine Mata işçilerinden destek

Tuzla'da kurulu Derimsan'da patronun baskılarına rağmen işten atılan işçilerle dayanışma büyüyor. Mata işçileri Derimsan işçilerini ziyaret etti.

Paylaş

İstanbul Tuzla’da bulunan DERİTEKS’in örgütlü olduğu Derimsan’da işten atılan işçilerin direnişi sürüyor.

İşçiler, patronun krizi bahane ettiğini ancak asıl hedefin toplu sözleşme döneminde sendikanın yetkisini düşürmek olduğunu söylüyor.

5 işçinin işten atıldığı fabrikada, patron diğer işçileri de dayanışmayı kırmak ve ortaya çıkacak tepkiyi önlemek için 2 Mayıs’a kadar ücretli izne çıkardı. Ancak buna rağmen işten atılan Derimsan işçileriyle dayanışma büyüyor.

Mata metal fabrikası işçileri Derimsan işçilerine destek için fabrika önüne geldi. Vardiya çıkışında servislerden inerek Derimsan işçilerinin ziyaret eden Mata işçileri dayanışmanın önemini vurguladı. Mata işçilerini karşılayan DERİTEKS Tuzla Şube Başkanı Binali Tay, patronların sendikalaşmanın önünü keserek örgütsüz bir işçi kitlesi yaratmak istediğini vurgulayarak DERİTEKS olarak zaman buna izin vermeyeceklerini ve tüm işçilerin örgütlenmesi için çalışacaklarını söyledi.

Tay, DERİTEKS’in bağlı olduğu Türk-İş’in Çanakkale’de kutlama kararına rağmen 1 Mayıs’ta Bakırköy’de olacaklarını da söyledi. Mata fabrikası Birleşik Metal-İş işyeri baştemsilcisi de işçilerin birlikte olduğunda her zaman kazanacağını vurgulayarak “Her nerede olursa olsun direnen tüm işçilerin yanında olacağız” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sinan Oğan: İhtiyati tedbir kararı hükümetin işi

SONRAKİ HABER

Penti’yi boykot çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...