29 Nisan 2016 15:14

Ahmet Davutoğlu'nun atama yetkisi elinden alındı

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, partisinin il ve ilçe başkanlarını atama yetkisi elinden alındı.

Paylaş

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, artık partisinin il başkanlarını atayamayacak. Bugün toplanan AKP MKYK'sinde alınan karar kapsamında il ve ilçe başkanlarını atama yetkisi Genel Başkan Davutoğlu'ndan alınarak yeniden Genel Kurul'a verildi.

Kararı, AKP Sözcüsü Ömer Çelik açıkladı. Basın toplantısı düzenleyen Çelik “Bugün alınan kararla teşkilat ile ilgili alınan kararlar hakkında yetki tekrar MKYK'ya alınmıştır” dedi ve bu kararı radikal olarak değerlendirmenin yanlış olduğunu söyledi.

Parti Sözcüsü Çelik, bir gazeteciden gelen “Yetkinin Erdoğan zamanında genel başkana verilip şimdi tekrar alınmasındaki zamanlamanın sebebi nedir?” sorusu üzerine “Anlıyorum bu soru üzerinde durmanızı. Bu teknik bir düzenlemedir. Önümüzdeki MYKY’da başka bir karar alacağız. Her şeyin bir zamanı oluyor. MKYK’da yaygın bir şekilde arkadaşlarımız raporlar süreçler oluyor. Bu kararın imzası ilk Başbakan’ın imzasıyla atılmıştır. Bir kriz yok yani. Genel Başkanı’nın yetkisiyle alakalı bir tasarruf değil bu. MKYK’ya güven esastır" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çiğli'de işçiler, 1 Mayıs’ı Dostcam işçileriyle kutladı

SONRAKİ HABER

Sinan Oğan: İhtiyati tedbir kararı hükümetin işi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...