29 Nisan 2016 14:53

Engelli öğrenci, 7 yıl boyunca cinsel istismara maruz kalmış

19 yaşındaki lise öğrencisinin, öğretmenlerinin şüphelenerek hastaneye götürmesi üzerine hamile olduğu ve cinsel istismara uğradığı ortaya çıktı.

Paylaş

Serpil BERK
Dersim

Dersim’in Ovacik ilçesinde,  zihinsel engelli olan N.Ö’nün 12 yaşından beri cinsel istismara uğradığı iddia edildi. Okulda yapılan sağlık kontrolüne katılmak istememesi ve öğretmenlerinin şüphelenmesi üzerine annesi ve bir öğretmeniyle birlikte hastaneye götürülen N.Ö.'nün  5 aylık hamile olduğu ortaya çıktı.
Zihinsel engelli olduğu için kaynaştırma öğrencisi olan N.Ö., annesi ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından koruma altında.

N.Ö. 4 KİŞİNİN İSMİNİ VERDİ
Yapılan suç duyurusunun ardından olaya ilgili soruşturma başlatıldı. Psikolog eşliğinde ifadesi alınan N.Ö. kendisine istismarda bulunan 4 kişinin ismini verdi. Ancak bu sayının daha fazla olduğu ve N.Ö.'nün 12 yaşından beri istismara uğradığı iddia edildi.  İddiaya göre,
6 sene önce AKP Eski İlçe Başkanı Rıza Çolak’ın otomobilde tecavüz etmeye çalışırken suçüstü yakalandığı, N.Ö.’nün de kuzeni olan ve o dönem 15 yaşında olan zihinsel engelli A.K’nin verdiği ifadeler, N.Ö.’nün de istiasmara uğradığı yönünde.
Cinsel istismar olayının duyulmasının ardından Dersim Kadın Platformu bileşenleri ilçede yaşayan kadınlarla bir araya geldi.
Yapılan toplantıda kadınlar olaya ilişkin bilgi kirliliğinin bir an önce son bulmasını istediklerini, istismarcıların kimliklerinin açıklanması gerektiğini ve sorumluların yargılanmasını istediler. Kadınlar, olayın açığa çıkmasının üzerinden geçen 2 hafta boyunca hiçbir adım atılmadığını belirttiler.

İLÇEDEKİ KADINLAR EYLEM YAPTI
Öte yandan, istismarın ortaya çıkmasıyla sarsılan ilçede kadınlar hükümet konağına yürüyerek eylem yaptı. Burada konuşan Ovacık Kadın Platformu’ndan Nuruvan Dinler, ülkede tacizcilerin, tecavüzcülerin gerekli cezaları almadığını; üstelik ceza indiriminden yararlandığını söyleyerek, “Geçtiğimiz yıllarda da yine benzer bir durum yaşamıştık. Yine engelli bir kız çocuğu dönemin AKP İlçe Başkanı tarafından istismar edilmişti.
Bugüne gelindiğinde biz yine benzer manzaralarla karşı karşıyayız” dedi.
Dinler, “Ensar Vakfı ile birlikte çocuklara dönük cinsel istismar olaylarının korkunç boyutlara ulaştığına tanıklık ediyoruz. 'Bir defaden birşey olmaz' diyen Aile Bakanı, yaşanan istismarları meşrulaştırmakta ve bu yolla suçlular gereken cezayı almamaktadır.
Bugün yaşadığımız istismar olayına ilişkin de  ilçemizde çok ciddi bilgi kirliliği yaşanmaktadır” dedi. Dinler, kadınlar olarak bu davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını, olayın mağduru aile ile dayanışma içerisinde olacaklarını söyledi.

ÖNCEKİ HABER

MHP'de kurultay süreci durduruldu

SONRAKİ HABER

Bianet ve TGS Toplu İş Sözleşmesi imzaladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...