28 Nisan 2016 18:59

Ebru Umar, Türkiye vatandaşlığından çıkıyor

Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan Hollandalı köşe yazarı Ebru Umar, Türkiye vatandaşlığından çıkma kararı aldı.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla Kuşadası'da gözaltına alınan ve adli kontrol koşuluyla serbest bırakılan Hollandalı köşe yazarı Ebru Umar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkma kararı aldı.

BBC Türkçe'nin haberine göre Umar, vatandaşlıktan çıkış işlemlerini başlatması için Türkiye'deki avukatına talimat verdiğini açıkladı. Ebru Umar, Hollanda Radyosu'na telefonla yaptığı açıklamada, "Türk vatandaşlığından kurtulmak istediğini" söyledi.

Umar, "Avukatım şimdi beni Türk vatandaşlığından kurtarmak için yardım edecek. Anne-babam da çocukları için tek vatandaşlığın daha akıllıca olduğunu artık anlamışlardır" dedi.

Metro gazetesinde yazan Umar, geçen haftasonu ailesini ziyaret için gittiği Kuşadası'nda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Umar, Twitter'da Erdoğan aleyhine yazdığı mesajlar nedeniyle bir çok sosyal medya kullanıcısı tarafından Aydın Valiliği ve Kuşadası polisine şikayet edilmişti.

Adli kontrol koşuluyla serbest bırakılan Umar, en az 1 hafta daha Türkiye'yi terkedemeyecek. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Aydın'daki orman yangını saatler sonra kontrol altına alındı

SONRAKİ HABER

Halep'te hastane vuruldu: En az 27 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...