28 Nisan 2016 16:49

YPG: MİT'in organize ettiği saldırı püskürtüldü

YPG, Türkiye hükümetinin desteklediği cihatçı grupların Halep'in kuzeyinde başlattığı saldırının püskürtüldüğünü, 83 cihatçının öldürüldüğünü duyurdu.

Paylaş

YPG Genel Komutanlığı, 27 Nisan'da el Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi ve Türkiye destekli diğer cihatçı grupların Halep'in kuzeyindeki Tel Rıfat ile Ayna Dakna bölgesine yönelik başlattığı saldırının püskürtüldüğünü açıkladı. Çatışmalarda 83 cihatçının öldürüldüğü, 66 cenazenin YPG'nin elinde olduğu belirtildi. YPG, saldırıları MİT'in organize ettiğini öne sürdü. 11 YPG'linin yaşamını yitirdiği belirtilen çatışmalarda yaralananların Türkiye'ye geçerek tedavi altına alındığı ifade edildi.

Suriye'de ateşkes yürürlüğe girdiğinden bu yana Suriye Demokratik Güçleri bünyesinde yer alan YPG/YPJ'nin ateşkese bağlı kaldığı belirtilen açıklamada buna karşılık cihatçıların mevzilerine yönelik saldırılarını durdurmadığı ifade edildi.

Ateşkesten bu yana Nusra Cephesi, Ahraruş Şam, Feylakuş Şam, Ceyşul Sünnet, Selahaddin'in Torunları ve Sultan Murad Tugayı gruplarının Efrîn Kantonu çevresi ile Şehba bölgesindeki mevzi ve noktalarını hedef aldığı ancak kendilerinin meşru savunmada kaldığı ifade edildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Bunu (ateşkesi) bu süreçte fırsat bilen bu çete gruplarının yoğun saldırılarına maruz kaldık. Çete grupları Ezaz kasabasındaki esaslı karargahlarından birini Şehba bölgesine yönelik saldırılarının ve bu alana yayılmasının merkezi haline getirdi. Bölgede QSD güçleri tarafından sağlanan güven ve huzur ortamında ateşkesi fırsat bilen çete grupları alanda özgürleştirilen köy ve kasabalara saldırılarını eksik etmedi. Çete grupları Ezaz kasabasında Türk devletinden saldırlar için gerekli perspektif ve direktiflerini almanın yanı sıra Türk devletinden aldığı silah ve cephane desteğiyle de savaşçılarımıza yönelik saldırılarda bulunmakta, bu saldırıları da Türk istihbaratı (MİT) organize etmektedir."

27 Nisan'da aynı grupların Tel Rıfat ile Arfed ve Ayn Dakna köyleri arasındaki Berade noktasını ele geçirme amacıyla saldırı başlattığı bildirildi. Tanklar, zırhlı araçlar ve ağır silahlarla 500'ün üzerine cihatçının katıldığı saldırılarda 83 cihatçının öldürüldüğü ifade edildi. 66 cenazenin YPG'nin elinde olduğu, çok sayıda yaralanının bulunduğu da aktarıldı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Duvarlara 'Laik Türkiye' yazan gençler ifadeye çağrıldı

SONRAKİ HABER

Ankaragücü'ne 3 maç seyircisiz, 2 maç tarafsız saha cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...