28 Nisan 2016 01:15

Talepler etrafında her yerde güçlü 1 Mayıs!

Ben küçük işletmede çalışan genç işçiyim. Henüz 23 yaşında olmama rağmen yaklaşık 12 yıldır, fabrikalarda, AVM’ler de ve birçok iş kolunda çalıştım.

Paylaş

Umut ERMİŞ
Kayseri

Merhaba Evrensel okurları. 

Ben küçük bir işletmede çalışan genç işçiyim. Henüz 23 yaşında olmama rağmen yaklaşık 12 yıldır, fabrikalarda, AVM’ler de ve birçok iş kolunda çalıştım. Bir yandan da okul hayatımı sürdürmeye çalıştım. Çalışma hayatım boyunca birçok işçi arkadaşım gibi ben de birçok zorlukla karşılaştım. Okulda olmam gereken zamanlarda kaldığım zorunlu mesailerden tutalım işten atmalara, iş kazalarına kadar birçok sıkıntı yaşadım. Hayat bana da bu rolü biçti. Çalıştığım süre boyunca işçi arkadaşlarımla sürekli dayanışma içerisinde olmaya çalıştım. Geçtiğimiz hafta sonu da dayanışma içinde olduğumuz bir etkinliğe katıldım. Lafı daha fazla uzatmadan sizlere etkinlikten gözlemlerimi paylaşacağım.

1 Mayıs öncesi sorunlarımızı tartışacağımız ve sıkıntılarımızı paylaşacağımız gündelik hayatımızın dışında bir nefes almak için düzenlenen pikniğe katıldım. Piknik alanına giderken bir pikabın arkasına doluşmamız samimiyetin ilk göstergesiydi. Orada birçok fabrikadan işçi arkadaşlarım ve ağabeylerim vardı. Çimlerin üzerine örtülerimizi serip bir çember oluşturup, bir şeyler atıştırdıktan sonra semaverde demlediğimiz çayla birlikte koyu bir sohbete koyulduk. Bazı fabrikalarda işçi arkadaşlar yaşadıkları sendikalaşma deneyimlerinden bahsetti, aktardı. Deneyimlerin birleştiği sohbetimiz herkes için ön açıcı oldu. Aramızda birçok fabrikadan işçiler olduğu gibi birçok farklı düşünceden arkadaşlarımız vardı. Ama hepimizin sorunları ortaktı. Gündemimizde daha çok kıdem tazminatı, kiralık işçilik ve 1 Mayıs vardı. Tartışma sonrası hepimizin ortak kararıyla 1 Mayıs’ta alanlara daha güçlü bir katılımla taleplerimizle birlik olup dayanışma içerisinde alana çıkmak oldu. Ben de bu vesile ile bütün işçi kardeşlerimi ve ağabeylerimi 1 Mayıs’ta alanlara taleplerimize sahip çıkmaya haklarımızı kazanmaya çağırıyorum.

ÖNCEKİ HABER

Son yılların en büyük emek düşmanlığı

SONRAKİ HABER

Neden Esenyurt’ta kutlamayalım ki?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...