25 Nisan 2016 08:05

Fast food zincirinin kullandığı buzda dışkı kalıntısı çıktı!

Türkiye’de de şubeleri olan ünlü bir fast food zincirinin İngiltere'deki bir şubesinde kullanılan buzlarda dışkı kalıntısına rastlandı.

Paylaş

Türkiye’de birçok şubesi bulunan ünlü bir fast food restoran zincirinde servis edilen içeceğin içindeki buzda dışkı bulgularına rastlandı.

Skandal, BBC televizyonunda yayınlanan gıda ürünlerinin hijyen seviyelerine yönelik araştırmalar yapan Rip Off Britain adlı programında ortaya çıktı.  

Tavuk ürünleri satan firmanın İngiltere Birmingham’daki bir şubesinde servis edilen içeceğin içindeki buz parçaları araştırma için Leeds Beckett Üniversitesine gönderildi.

BBC’nin haberine göre; analiz sonuçlarını değerlendiren Dr. Margarita Gomez Escalada, “Buzlarda yüksek oranda bakteri bulduk” dedi.

Escalada, programdaki değerlendirmesinde şunları söyledi: “Buzlardaki dışkı organizmaları ya buzun yapıldığı suda ya da buzun kendisinde bir kirlenme olduğunu ortaya koyuyor. Bu da buzun tüketilmesiyle hastalık kapma riskini artıyor.”

Dünyanın hemen her yerinde şubeleri bulunan fast food zinciri de araştırma sonucunun BBC’de yayınlanması üzerine bir açıklama yayınladı. Şirket, bulguların hayal kırıklığı yarattığını belirterek, “derhal inceleme başlatıldığını” açıkladı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kilis'e askeri zırhlı araç sevkiyatı

SONRAKİ HABER

Eşi ölen kadınların sağlığı iyiye gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...