21 Nisan 2016 12:52

Yaşamı savunanlar 24 Nisan’da Sinop’ta

26 Nisan 1986’da Ukrayna’nın Çernobil ilinde patlayan nükleer santral felaketinin 30. yılında Sinop büyük bir mitinge hazırlanıyor.

Paylaş

26 Nisan 1986’da Ukrayna’nın Çernobil ilinde patlayan nükleer santral felaketinin 30. yılında Sinop büyük bir mitinge hazırlanıyor. Sinop halkı Mersin Akkuyu ve Sinop İnceburun’da yapımına başlanan nükleer santrallerin yapımının durdurulmasını isteyecek. 

Tertip komitesi adına açıklama yapan Nükleer Karşıtı Platform Yönetim Kurulu Üyesi Murat Şahin, Çernobil ve ardından da Fukişima’da yaşanan felaketlerle nükleer santrallerin dünyanın başına bela olduğunun anlaşıldığını vurguladı. Dünyada bu tür felaketler yaşanırken Türkiye’de hükümetin Mersin ve Sinop’ta nükleer santral yapma ısrarını eleştiren Şahin, “Sinop’ta da, Mersin’de de Türkiye’nin başka bir yerinde de, dünyada da nükleer santral istemiyoruz” dedi. Nükleere karşı yaşamı savunan herkesi 24 Nisan’da Sinop’a çağıran Şahin, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da ülkenin dört bir yanından insanı, doğayı, temiz havayı, toprağı  savunanlar Sinop’da bir araya geliyor. Nükleer Karşıtı Platformun çağrısıyla düzenlenen eyleme herkesi davet ediyoruz” dedi. 

Miting yaklaşırken kentte hazırlıklar da hızlandı. Sinop’ta caddelere pankartlar asılıyor, kentin pek çok noktasında el ilanları dağıtılıyor, iş yerlerine mitinge çağrı afişleri asılıyor. 
24 Nisan Pazar günü düzenlenecek miting saat 11.00’de Sinop eski otogarında Diyojen Heykeli önünden başlayacak, buradan Uğur Mumcu Meydanı’na yürünecek. (Sinop/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hak ihlali başvurusunda Valilik ve AKP aynı tutumu aldı

SONRAKİ HABER

Soykırımda katledilen Ermeni mebusların resimleri TBMM'de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa