04 Nisan 2016 07:47

CHP Bursa Milletvekili, ağaç kesimini görüntüledi

Paylaş

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Keles ilçesi yakınlarındaki Kocayayla’da gölet yapımı için binlerce çam ağacının kesildiğini belirterek, ağaçların kesilmesini cep telefonuyla görüntüledi. Bugüne kadar 8 bin ağacın kesildiğini ve bu rakamın daha artacağını söyleyen Kayışoğlu, “Hızar sesleri 130 yıllık çam ağaçlarının çığlığı gibi. Gölet yapılmasına karşı değiliz, ancak bir şeyi yaparken nelerin feda edildiğine de bakılması lazım” dedi.

CHP Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Keles İlçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan ve her yıl Türkmen Şenlikleri’nin yapıldığı Kocayayla yakınlarında gölet yapımı için ağaç kesimi yapıldığını öğrenince partisinin İlçe Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte bölgeye gitti. Orman Müdürlüğü’nün ihalesini alan Keles Tarımsal Kooperatifi tarafından kesimlerin devam ettiğini gören Kayışoğlu, cep telefonuyla görüntü çekerek, gördüklerini anlattı. Kayışoğlu, ağaçların kesilmesine tepki gösterdi.

Motorlu testereler ile  kesilen ağaçların yere düşüşünü görüntüleyen Kayışoğlu, çok kısa sürede bölgede gölet yapımı için 8 bin ağacın kesildiğini söyledi. Bu rakamın daha da artacağını kaydeden Kayışoğlu, “Bizler, gölet yapılmasın demiyoruz ama bir şey yaparken, neye hizmet ettiğimize, neleri feda ettiğimize de bakmalıyız. Kocayayla gibi Bursalıların soluk borusu olan bir yaylayı gölet yapacağız diye yok etmeye kalktığınızda ortaya çıkan sonuç, ilerisi düşünüldüğünde kârdan çok daha büyük zarara neden olabilir. Kaldı ki; Kocayayla’ya yapılacak gölet, ne işe yarayacak? Kelesliler bile bilmiyor. Sulama ise neresi sulanacak? Keles Göleti var, Baraklı Göleti var, Gököz Göleti var. 12 bin metreküp çam ağacının kesileceği belirtiliyor. Bu kaç bin ağaç eder? Binlerce çam ağacının yok edileceği göletin etrafında tam üç büyük gölet var. Keles’in içme suyu sorunu da yok. O halde bu gölet ne için yapılıyor” diye tepki gösterdi.

Gölet yapımı nedeniyle Keles İnegöl yolunun da değiştirilmek zorunda kalınacağına dikkat çeken CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Yol için kaç çam ağacı kesilecek? Bu nasıl bir planlama? Projeyle ilgili bilinmeyenlerin Keleslileri de rahatsız ettiğini dile getiren Altaca Kayışoğlu, “Keles’i ve Kocayaylayı katledenler, bugün belki bu amaçlarına ulaşmış olabilirler ama bir gün bunun acısını derinden hissedecekler. Çünkü, onlar da bu kentte yaşıyorlar, onların da çocukları var. Bunu unutmuş olabilirler ama biz hatırlatalım. Doğa hepimizin fazla oynamaya gelmiyor. Keles’ini bütün güzelliğini öldürmüşler. Kocayayla’yı öylesine öldürmüşler ki, hızar sesleri 130 yıllık çam ağaçlarının çığlığı gibi yükseliyor Keles’te.”

Kayışoğlu, Keles’teki ağaç katliamını Meclis’e de taşıyacağını sözlerine ekledi.

455 HEKTAR ALANDA GÖLET YAPILACAK

Bu arada yetkililer, Kocayayla'ya yapılacak gölet inşaatının 455 hektar alanı kapsayacağını ve 14 milyon TL'ye mal olacağını belirttiler. Kesilecek ağaç sayısı hakkında bilgi vermeyen yetkililer çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi. (Bursa(DHA)

ÖNCEKİ HABER

Mihraç Ural'ın örgütü: 27 Mart'tan bu yana haber alamıyoruz

SONRAKİ HABER

Gülhane Parkı'nda duvar çöktü: 2 ölü 5 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...