27 Mart 2016 13:22

Burunbahçe Sahil'inin halka kapatılmasına karşı eylem

Paylaş

Beykoz Kent Dayanışması, Beykoz Paşabahçe’de bulunan Burunbahçe adlı sahil bölgesine İspark butonlarının konulduğunu ve parka girişlerin ücretli yapılacağı  gerekçesiyle protesto eylemi yaptı. Paşabahçe Meydanı’ndan başlayan yürüyüşe Beykozluların yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da destek verdi. Grup Burunbahçe’de basın açıklaması yaptı.

CHP’Lİ YARKADAŞ: İSPARK BURAYI PARALI HALE GETİRMEK İSTİYOR

Burunbahçe’nin Beykoz halkının yararlanabileceği en önemli alanlardan birisi olduğunu söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “İspark ve İBB, bu alanı komple kapatmak ve rant alanı haline çevirmek istiyor ama biz buranın rant alanına çevrilmesine izin vermeyeceğiz. Daha önce burayı tel örgülerle donatmışlardı ama partimizin mücadelesi sonucu Beykoz halkının da destek vermesiyle birlikte, buralara örülen tel örgüler kaldırıldı. Şimdi ise yeniden İspark’a burayı açıp paralı hale getirmek ve parası olmayanların buradan faydalanmasını engellemek istiyorlar. Gözleri bir türlü doymuyor”dedi.

CHP’Lİ TANAL: HALKIN BU ALANDAN ÜCRETSİZ YARARLANMASINI SAĞLAYACAĞIZ

Eylemde konuşan CHP milletvekili Mahmut Tanal ise, bu tür alanlardan, sahilden ve açık havadan tüm yurttaşların ücretsiz bir şekilde yaralanabilmesi gerektiğini söyleyerek “İspark’ın buraya paralı giriş butonu koyması yasalara aykırıdır. Biz, bu uygulamayı yargıya taşıyacağız ve halkın bu alandan ücretsiz yararlanmasını sağlayacağız” dedi.

Beykoz Kent Dayanışması Platformu ise İspark’ın butonlarını bir an önce sökülmesini talep etti. Platform üyeleri, İspark’ın alanı terk etmesi için de imza kampanyası başlattı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Sizi korkutan Kürt halkının uzattığı elin batıdan tutulmasıdır

SONRAKİ HABER

AKP'den kadınlara ‘askerlik’ uygulaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa