24 Mart 2016 13:12

Mungan, bu kez de havalandırması olmayan hücreye alındı

Paylaş

1128 akademisyenle birlikte ‘Bu suça ortak olmayacağız’ diyerek barış bildirisine imza attığı için tutuklanan  Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan, şimdi de havalandırması olmayan hücreye alındı.

Mungan, Cuma günü koğuş yerine hücreye konulmuştu. Avukatı Meriç Eyüboğlu, “hukuk ve insan haklarına aykırı” dediği tecrit uygulamasına karşı itirazda bulunmuştu.

DAHA KÖTÜ BİR HÜCREYE KONULDU

Mungan, tecrit koşullarından çıkartılması beklenirken daha kötü bir hücreye alındı.  Mungan’a dün öğleden sonra, hücresindeki lavabo su akıttığı için geçici olarak yerinin değiştirileceği söylendi. İlk olarak bu talebi kabul etmedi ancak “tadilatın etrafı kirleteceği ve gürültülü olacağı, zaten 1-2 saati geçmeyeceği” belirtilerek eşyaları toplandı ve başka bir hücreye alındı.

Mungan’ın havalandırması olmayan, daha küçük ve pis bir hücreye konulduğu öğrenildi.

DURUM DEĞİŞMEZSE YARIN İTİRAZ EDİLECEK

Evrensel'e konuşan Eyüboğlu, Mungan’ın “Geçici” denilmesine rağmen dünden bu yana aynı hücrede tutulmasının kendilerinde bu uygulamanın kalıcı olabileceği endişesi yarattığını belirtti. Eyüboğlu durumda bir değişiklik olmazsa yarın itiraz edeceklerini belirtti.

Eyüboğlu, Mungan’ın tecritten çıkartılarak koğuşa alınma talebine dair de mahkeme kararının beklendiğini hatırlattı. (İstanbul/EVRENSEL)

BARIŞ İSTEDİĞİ İÇİN TUTUKLANAN MUNGAN HÜCREYE KONULDU

ÖNCEKİ HABER

CHP kimsenin ölmediği çözüm sürecini yargıya taşıdı: CHP, savaş ve ölüm sürsün mü istiyor?

SONRAKİ HABER

Milletvekilleri 'Başkanlık Sistemi' panelinde bir araya geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...