21 Mart 2016 12:35

‘Can pazarında yaşamı savunmaya devam edeceğiz’

Paylaş

Ege Çevre ve Kültür Platformunun (EGEÇEP) 28 Şubat günü yaptığı 9. Kurultayın sonuç bildirgesi açıklandı. Ülkedeki savaş ve şiddet ortamında ekoloji mücadelesinin zorluğuna dikkat çekilen bildirgede, can pazarında da olsa yaşamı savunmaya devam edileceği dile getirildi. 

Ekoloji mücadelelerinin birliğinin sağlanması ile ilgili kararlılığın vurgulandığı sonuç bildirgesinde, bu yöndeki çabaların devam edeceği dile getirildi. Sonuç bildirgesinde var olan kirli sanayilerin kucağında adeta nefes alınamaz bir halde olan Aliağa / Foça yöresindeki kirliliğe dikkat çekilirken, özellikle kömürlü termik santrallerin zararlı etkileri ile ilgili dünya genelinde başlatılan kampanyanın bir parçası olarak 15 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak ortak etkinlikle ilgili çabaların yoğunlaştırılacağı da belirtildi. 

İZMİR’İN SUYUNA ALTIN MADENİ TEHLİKESİ

Efemçukuru altın madeninin kapasite artırımının ardından İzmir açısından zaten var olan tehdidin daha da arttığına dikkat çekilen kurultayda, yörede yaşayan köylülerin bu durum hakkında bilgilendirmek ve mücadelenin öznesi yapabilmek için çabaların yoğunlaştırılacağı kaydedildi. Kurultay sonuç bildirgesinde Urla Zeytineli’de, 1. derece sit alanına dikilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ait olduğu iddiasıyla kamuoyunun gündemine gelen kaçak villalarla ilgili hukuki sürecin de takipçisi olma kararlılığı yinelendi.  

Sonuç bildirgesinde, platforma bileşen olarak kabul edilen Didim Çevre Platformu, Yarımada Ortak Yaşam Platformu ve DİSK Emekli Sen Konak Şubesinin mücadeleye güç katacağı dile getirildi. (İzmir/EVRENSEL) 

 

ÖNCEKİ HABER

Arkeolojik sit alanına viyadük

SONRAKİ HABER

Marmaris Körfezi için ‘Kokacak’ uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...