18 Mart 2016 20:16

Kristal-İş’te kayyım tartışması

Paylaş

Kristal-İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş, mahkeme kararına rağmen seçimler zamanında yapılmadığı için mahkemeye başvuran muhalif delegeleri suçladı.

Kristal-İş Trakya Şube seçimlerinin delege seçimlerinde yaşanan usulsüzlük nedeniyle iptal edilmesinin ardından mahkemenin 15 gün içinde seçim yapılması talimatına uymayan Kristal-İş Genel Merkezi, seçimi aylar sonra, üstelik mahkemenin iptal etmesine neden olan şekilde yaptı. Bunun üzerine muhalifler yeniden mahkemeye başvurarak bu kez şubeye kayyım atanmasını istedi. mahkeme ise bu yöndeki hazırlığına karşın kayyımı son anda reddetti. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Kristal-İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş, muhalif işçileri sendikayı karıştırmak ve kendine çıkar sağlamayı amaçlamakla suçladı. Hükümet yanlısı hakimlerin hükümete karşı olan herkesin yönetimine kayyı atadığını hatırlatan Çetintaş, “Yapılan delege seçimlerinde, üyelerimizin yüzde 75’inden fazlası, tekrar bizleri seçti. Üyelerin bu iradesi ortadayken, hâlâ mahkemelerden, kayyımdan medet ummak niye? Tüm bu karışıklık çabalarına rağmen, en sonunda adalet yerini buldu ve mahkeme muhalefetin kayyım talebini reddetti, yapılan delege seçimlerini geçerli saydı” dedi.(Lüleburgaz/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Meslek olarak geçici çalıştırmanın otopsisi: 8 teşhis

SONRAKİ HABER

Belediye-İş’ten birlikte mücadele çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...