17 Mart 2016 13:09

Kristal-İş Lüleburgaz Şube: Kayyım atanmadı ama seçim yenilenecek

Paylaş

Kristal-İş Sendikası Genel Merkezinin, sendikanın Lüleburgaz Şube kongre delege seçimlerini mahkeme kararına aykırı şekilde yapması üzerine, delege seçimleri iptal edildi. 

Yasaya göre seçimin sağlıklı yapılması için ek olarak şube yönetimine kayyım atanması beklenirken, bu yönde yaptığı hazırlıklara karşın mahkeme heyeti son anda kayyımı reddetti. 

Muhalif delegelerin fabrikalarda sandık kurulumu ve bu sandıklarda belirlenen delege sayısının usulsüz olduğuna yönelik itirazlarına rağmen 6 Mart 2015 tarihinde yapılan seçimlerle delegeler belirlendi. Bu delegelerle yapılan şube kongresinde, şube yönetim kurulu seçildi. 

15 GÜN DENDİ AYLARCA BEKLENDİ

Kongre sonrası seçimlerin iptali için işçiler mahkemeye başvuru yaptı. Mahkeme itirazın haklılığına karar vererek seçimlerin 15 gün içinde yapılması gerektiğini Şişecam işvereni de dahil olmak üzere taraflara bildirdi. Mahkeme kararının 29 Aralık 2015’te Kristal-İş Genel Merkezinin eline geçmesine rağmen, sendika delege seçimlerini mart ayında yapma kararı aldı. Buna da itiraz eden işçilerin başvurusunu görüşen mahkeme Kristal-İş Sendikasının aldığı seçim kararının yürütmesinin durdurulmasına ve bir daha karara uyulmaması halinde kayyım atanmasına karar verdi. 

MAHKEME KARARINI TANIMADI

Bu karara rağmen kendi takvimini işleten genel merkez yetkisi düşen şube yönetim kurulunun yerine bir komisyon atayarak delege seçimlerini gerçekleştirdi. Kristal-İş Genel Merkezi itiraz edilip mahkeme tarafından iptal edilen seçim yönteminde de ısrar etti. Uzun süredir delege seçimine hazırlık yapan muhalif grup bu nedenden dolayı yapılan delege seçimlerine aday göstermedi ve seçimin iptali için mahkemeye başvurdu. Mahkeme seçimi hükümsüz bularak iptal etti. Ancak, barodan kayyım isimlerini istemesine ve kayyımlara duruşmada hazır olmalarını tebliğ etmesine rağmen, mahkeme heyeti son anda kayyımı reddetti. Bu duruma itiraz ederek Yargıtaya başvuracaklarını bildiren muhalif delegeler, “Bundan sonra Yargıtay kararını bekleyeceğiz ve yeni seçime hazırlanacağız” dedi. (Lüleburgaz/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Aydınlı Deri patronuna çağrı: İşçilerin sendikalaşma hakkına saygı duy!

SONRAKİ HABER

Ankara'da sanat kurumları ortak açıklama yaptı: ‘Karanlığa alışmayacağız’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...