14 Mart 2016 13:24

Slogan atmadığı görüntülerle tespit edilmesine rağmen hakaret davasından beraat edemedi!

Paylaş

Mersin'de 10 Ekim Ankara Katliamı protestosunda "Cumhurbaşkanına hakaret" ettiği gerekçesiyle hakim karşısına çıkan EMEP Mersin eski İl başkanı Mehmet Taşçı hakkında, mahkemeye sunulan görüntülerde slogan atmadığı tespit edilmesine rağmen beraat kararı verilmedi.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu'nun, 13 Ekim 2015 tarihinde Ankara katliamının protesto için düzenlediği etkinlikte atılan sloganlar gerekçesiyle EMEP Mersin eski İl Başkanı Mehmet Taşçı hakkında, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" ettiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Yürütülen soruşturma kapsamında Mersin Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianame, Mersin 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi.
 
Taşçı hakkında açılan davanın ilk duruşması Mersin 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuksuz yargılanan Taşçı ve avukatı katıldı. Kimlik tespitinin ardından savunma yapan Taşçı, 10 Ekim Ankara katliamının ardından birçok merkezde eylem ve etkinliklerin yapıldığını hatırlatarak, kişileri hedef alan ve hakaret içeren slogan atmadığını söyledi. Taşçı’nın ardından konuşan avukatı da, bu tür eylem ve etkinliklerde insan ölümlerine dikkat çekildiğini kaydetti.
 
Savunmanın ardından mahkeme heyeti, dosya içerisinde bulunan görüntüler izlenerek, Taşçı'nın slogan atıp atmadığının tespitini yaptı. Eylemin yapıldığı yerde Taşçı’nın oturduğu ve herhangi bir slogan atmadığı görülürken, Taşçı, buna rağmen beraat etmedi.
 
Mahkeme heyeti, müşteki için yazılan talimatın cevabının beklenmesi için duruşmayı 4 Mayıs’a erteledi. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Akademisyenler Londra’da buluştu: Dayanışmamız sürecek

SONRAKİ HABER

Akademisyenlerin gözaltına alınması protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...