09 Mart 2016 12:44

Yüksekova’da okullar boşaltılarak asker yerleştirilmeye başlandı

Paylaş

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde okullar boşaltılarak, Jandarma Özel Harekat (JÖH) timleri yerleştirildi. Uzun süredir operasyonların başlayacağı söylenen ilçede bu sabah okula gelen öğrenciler geri gönderilerek, pansiyonlu okullara askerler yerleştirilmeye başlandı.

75. Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, Şemsettin Onay Anadolu Lisesi, İsmet Alkan Anadolu Lisesi, Yüksekova İmam Hatip Anadolu Lisesi, Yüksekova Endüstri Kız Meslek Lisesi, Sabancı İlköğretim Okulu, Esenyurt İlköğretim Okulu, Ahmedi Hani İlköğretim Okulu ve TOKİ Anadolu Lisesi’nin okul müdürlerini arayan Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, “Okulları derhal boşaltın, ikinci bir emre kadar gelmeyin” talimatı verdi. Bunun üzerine okula gelen öğrenciler geri gönderilirken, pansiyonda kalan öğrenciler ise pansiyondan çıkarıldı. Okul idarecileri, öğretmenlere de mesaj gönderileceğini ve gelen mesajın ardından şehri terkedip, etmeyeceklerinin belli olacağını söylediler. 75. Yıl YİBO ile Şemsettin Onay Anadolu Lisesi pansiyonları olmak üzere öğrencilerin çıkarıldığı yurtlara Jandarma Özel Harekat (JÖH) timleri yerleşmeye başladı.

Gazetemize konuşan Yüksekovalı dershane öğrencisi Hikmet, yolların kapalı olduğu şehirde durumun giderek daha da kötüye gittiğini ve halkın tedirgin bir şekilde sokağa çıkma yasağını beklediğini söyledi. Nüfusun büyük bir kısmının Hakkari ve Van’a göç etmek zorunda kaldığına dikkat çeken Hikmet, “Sokaklar boşaldı. Bizde Van’a taşınacağız. Şimdilik hafta sonu Hakkari’de sınava gireceğim için onu bekliyoruz” dedi. Barış ortamının yeniden sağlamasını ve yeniden herkesin Yüksekova’ya geri dönmesini istediklerini belirten Hikmet, “Her gün silah sesleri, bomba sesleri geliyor. Şu an için denemeler yapılıyor. Devlet sokağa çıkma yasağı için hazırlık yapıyor” dedi. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yüksekova'da minibüs tarandı, bir kişi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

HDP’li Baluken’den Maliye Bakanına soru: Suriye ile ithalat ve ihracat kiminle yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...