09 Mart 2016 11:40

İşyerlerinde 8 Mart etkinlikleri yapıldı

Paylaş

Yenimahalle Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünde çalışan kamu emekçileri ve taşeron işçisi kadınlar 8 Mart kutlaması yaptı. Özgürce yaşamak için, yeni kadın katliamlarının yaşanmaması için mücadele edeceklerini vurguladı.

Konferans salonunda yapılan etkinlikte açılış konuşmasını yapan BES İşyeri Temsilcisi Meral Memiş Danış, kadınların yaşadığı şiddetin, hak gasplarının ve eşitsizliğin meşru görülmeye çalışıldığını vurguladı. Genel-İş İşyeri Temsilcisi Aslı Kayış ise taşeron düzenini, taşeron aldatmacası ile işyerlerinde suni olarak yaratılan ayrımcılığı, kadınlara yönelik yapılan tacizleri, tecavüzleri, şiddeti reddettiklerini ifade etti. SES TİS ve Örgütlenme Sekreteri Aylin Akçay da 8 Mart’ı farklı istihdam biçimleriyle çalışan kadınların yan yana gelerek kutlamasının önemli olduğunu vurguladı. (Ankara/EVRENSEL)


‘CEZA VERİLMİYOR’

Sağlık emekçisi kadınlar, İstanbul Tabip Odası ve SES’in çağrısıyla, Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için forum ve basın açıklaması gerçekleştirdi.
Kadınlar adına basın açıklamasını okuyan İstanbul Tabip Odası Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Temsilcisi Dr. Gizem Çetiner, “Kadınlar evde, sokakta, iş yerinde, devletin kurumlarında, gözaltında tecavüze uğramakta; erkek mahkemelerde kadına yönelik bütün bu şiddet ve cinsel saldırı eylemleri iyi hal-saygın tutum-haksız tahrik indirimleri ile cezasız bırakılmaktadır” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

8 Mart'ta Gökhan Akman’ın annesini ziyaret ettiler

SONRAKİ HABER

TGS: Bölgedeki kadın gazeteciler namlunun ucunda görev yapıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...