09 Mart 2016 10:31

Demirtaş: Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla barış arayışlarına bir darbe daha vurulacak

Paylaş

Haklarındaki fezlekelerin meclise gönderilmesini Diyarbakır’daki basın toplantısında değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP’li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının demokrasiye katkı sunmayacağını ifade etti.

Haklarında bugüne kadar yüzlerce fezleke hazırlandığını ve hepsinin aynı prosedürle meclise gönderildiğini söyleyen Demirtaş, “Ama ne hikmetse AKP bu fezlekeleri biraz daha öne çıkartmak istiyor. Biz milletvekillerimizle birlikte tek bir örgüte üyeyiz, bu da Halkların Demokratik Partisi. Başka da hiçbir örgüte üye olmadık. Olsaydık da söylerdik. Bugüne kadar düşüncelerimiz neyse kamuoyunun önünde ifade ettik” dedi.

Dokunulmazlıklarının kaldırılmasını HDP’li vekiller açısından arzu etmediklerini kaydeden Demirtaş, “Kişisel bir korkumuz olduğu için değil. Türkiye’nin zaten barış, demokrasi, özgürlük arayışı var. Bütün bu arayışlara çok büyük bir darbe daha vurulmuş olacak. Gerçekten dokunulmazlıklardan rahatsızsa milletvekilleri, 550 vekilin de dokunulmazlığının kaldırılmasına evet oyu vermeye hazırız. Yok eğer hırsızlık, yolsuzluk yapmış her türlü yüz kızartıcı suçu işlemiş olanlar parlamentoda dokunulmazlığın ardına saklanacaklarsa ve fikirlerimizden, konuşmalarımızdan dolayı bizleri kurbanlık koyun seçme konusunda bir tavır içerisine gireceklerse sonuçlarına biz değil kendileri katlanacaklar” dedi.

Cezaevlerinden korkmadıklarını ifade eden Demirtaş, “Bizi cezaeviyle tehdit edenler kusura bakmasınlar bunlar cezaevi deyince tüyleri diken diken olan, pısırık korkak kişilerdir. Bizim grubumuzun yarısı zaten hayatlarının yarısını cezaevinde geçirmiş. Biz cezaevi kapısında büyüdük, bizim ikinci evimizdir. Bizi cezaeviyle, ölümle tehdit etmeyin. Bunlar her şeyden önce ayıptır. Bunlar kendi korkularını ele veriyorlar. Dokunulmazlıkların kaldırılması geçmişte de denendi. İşte Hatip Dicle, Leyla Zana, Orhan Doğan bu arkadaşlar zindana atıldı. Kim kazandı ne kazandı? Tek bir kişi boyun eğdi mi? Ne oldu 80 kişiyle geri döndük parlamentoya girdik. Biz kendimiz için değil halklarımızın geleceği için kaygı duyduğumuzdan dokunulmazlıklara bu şekilde intikamvari, siyasi linç şeklinde yaklaşılmamasını isteriz” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hacettepeliler afiş yasağıyla dalga geçti

SONRAKİ HABER

Rusya ile kriz üreticiyi vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...