09 Mart 2016 10:04

Davutoğlu: Tutumları dokunulmazlık içinde değerlendirilemez

Paylaş

Başbakan Davutoğlu, Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nda düzenlenen toplantının ardından Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile birlikte gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Davutoğlu, dokunulmazlık fezlekeleri konusundaki soru üzerine, "Meclis Başkanı ile de görüşeceğim" dedi.

Hürriyet'in haberine göre Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasının satır başları şöyle:

"Milli piyade tüfeğimizin prototipi bana takdim edildi. Çok önce gerçekleşmesi gereken bir hedefti. Kararlı bir şekilde takip etti ve bunun bugün gerçekleşmesi mümkün oldu.

Akıllı mühimmat üretimi konusunda da çok önemli mesafe alındı. Müşterek savaş uçağı ile ilgili gelişmeleri gözden geçirdik.

Atak helikopterlerinin özellikle motorlarının tamamen yerlileşmesi ile ilgili çok önemli bir projeyi devreye alıyoruz.

Silahlı İHA yapımı konusunda da önemli bir aşamaya gelindi."

'MECLİS BAŞKANIMIZLA GÖRÜŞECEĞİM'

HDP'lilerin dokunulmazlık dosyalarının Meclis'e sunulması hakkında konuşan Davutoğlu şöyle dedi: "Meclis kürsüsünden herkes fikrini açıkça ifade etme özgürlüğüne sahiptir ama kürsü dokunulmazlığının istismar edilerek maşeri vicdanı, toplumumuzun temel değerlerini ve özellikle son dönemde terörle verilen mücadelede ortaya çıkan ortak vicdanı rahatsız eden ve teröristleri kutsayan, yapılan eylemleri mazur gören, 29 canımızı kaybettiğimiz saldırıdan sonra dahi bu tavrını sürdürenlerin tutumlarının dokunulmazlık içinde değerlendirilmesi mümkün değil. Bu çerçevede istişarelerimizi sürdürüyoruz. Meclis Başkanımızla da bu konuyu görüşeceğim ve bazı temaslarımız da olacak." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ekşi Sözlük'teki 'isyan'a yönetimden yanıt geldi

SONRAKİ HABER

‘Yas tutmayacağız, coşku ve mücadele dolu bir Newroz kutlayacağız'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...