08 Mart 2016 10:27

Okul duvarında PÖH yazısı

Paylaş

Aydın YİĞİT
Adana 

Adana’da İMKB 24 Kasım Anadolu Lisesi’nin duvarına PÖH yazıldı. Son aylarda bölge illerinden de tanıdık olduğumuz duvarlara PÖH yazılması Adana’da liselerin duvarlarına kadar geldi. 

Bu yazıyı ilk kez gördüğümüz yerler çatışmalar ve operasyonlar sonrası tamamen savaş alanına dönmüş Cizre, Sur, Silopi gibi yerler. 

İMKB 24 Kasım öğrencileri ise liselerinin duvarlarına bu yazının işlenmesi konusunda eğitimin giderek gericileşmesi ve milliyetçi, savaş politikalarının eğitim sisteminde de kendisini göstermesi olarak yorumluyor. TCK’ye göre okul duvarlarına yazı yazmak yasak. Kamu malına zarar verildiği gerekçesiyle ceza veriliyor.

Öğrenciler de bu yazının okul duvarında olmasından rahatsız olduklarını ve bir an önce kaldırılması gerektiğini belirtti. Adana’nın Seyhan İlçesi Fevzipaşa Mahallesi’nde bulunan İMKB 24 Kasım Anadolu Lisesi öğrencileri okul yönetiminin bilimsel eğitimin yaygınlaştırılması için çalışmalar yapması gerekirken okul içerisinde gerici çalışmalar yapılmasına müsamaha gösterdiğini söylediler.  

 

ÖNCEKİ HABER

Müzik terzileri Ankara’da

SONRAKİ HABER

Kilis'e roket mermileri düştü: 2 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...