08 Mart 2016 09:41

İzmir'de Davutoğlu’yu protesto eden işçiler darbedilerek gözaltına alındı

Paylaş

Genel İş üyesi işçiler Başbakan Davutoğlu'nun İzmir ziyaretinde eylem gerçekleştirerek kazanılmış haklarını ellerinden alan yasa tasarılarının geri çekilmesini istedi ancak işçiler daha eyleme başlamadan yaka paça gözaltına alındılar.

Hükümetin işçilerin kıdem tazminatını kaldırmak ve kiralık işçilik büroları açmak istemesine karşı işçilerin eylemleri devam ediyor. Son olarak Izmir'de Genel İş İzmir 2 Nolu Şube üyesi işçiler Başbakan Davutoğlu'nun Izmir'deki Başbakanlık Ofisi önündeki açıklaması sırasında eylem yaparak seslerini duyurmak istediler.

Yunanistan Başbakanı Çipras ile birlikte devam eden mülteci krizini konuşmak için Izmir'e gelen Davutoğlu'nun Konak'a gelişi sırasında ortaya çıkan Genel İş üyesi işçiler 'Kiralık Işçilik Köleliktir, Köleliğe Geçit Vermeyeceğiz' pankartını açarken 'Hükümet Şaşırma Kıdemime Dokunma', 'Kiralık İşçi Olmayacağız' ve 'Hükümet Yasanı Al Başına Çal' sloganları atmaya çalıştı.

Işçilerin eylemi ise kısa sürdü. Tepkilerini dile getirmek isteyen işçilerin etrafı emniyet tarafından çevrildi ve darp edilerek gözaltına alındılar. Çok sayıda işçi gözaltına alınırken gözaltına alınanların arasında Genel İş Izmir 2 Nolu Şube Başkanı Arif Yıldız, Şube yöneticileri ve işyeri temsilcileri de var. Işçiler Gözaltı sırasında da “Kahrolsun Faşizm” sloganlarını attı. 

EVRENSEL MUHABİRİNE GÖZALTI TEHDİTİ

İşçilerin darp edilerek gözaltına alınmasını çeken Evrensel muhabiri de polislerin zoruyla uzaklaştırıldı, gözaltına almakla tehdit edildi. Emniyet görevlilerinin gözaltı sırasında küfür ettiği de duyuldu.

Öte yandan Davutoğlu'nun ziyareti öncesinde Konak'ta yüksek güvenlik önlemleri alındı. Yüzlerce polis görevlendirildi ve Başbakanlık Ofisi'nin etrafı demir bariyerlerle çevrildi.  Büyükşehir ve İZSU'nun önüne de çevik kuvvet ekipleri etten duvar ördü. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DİDF: Sığınmacılarla değil, sığınmaya neden olan koşullarla mücadele edilsin

SONRAKİ HABER

Diyarbakır 8 Mart mitinginden direniş sesi yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa