08 Mart 2016 07:46

Erzurum Cezaevi’nde tutuklu çocuğa işkence iddiası

Paylaş

Erzurum E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan 14 yaşındaki O. K. adlı çocuğa işkence edildiği iddia edildi. Çocuğunun kol ve omuzlarında darp izi olduğunu belirten anne Özgül K., suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Adli suçtan tutuklu olan ve 2 iki ay önce Ağrı M Tipi Kapalı Cezaevi'nden Erzurum E Tipi Kapalı Cezaevi'ne sürgün edilen 14 yaşındaki O.K. adlı çocuğa işkence edildiği iddia edildi. Çocuğunun görüşüne giden annesi Özgül K., cezaevindeki gardiyanların Kürt tutuklu ve hükümlülere işkence ettiğini belirtti. Oğluyla yaptığı görüşmeyi anlatan anne K., 14 yaşındaki oğlunun her gece gardiyanlar tarafından darp edildiğini ileri sürerek, “Oğlum 14 yaşında Doğubayazıt’tan buraya getirildi. Buraya sevk ettiler. İki tane gardiyan akşamları gidip oğlumu ve yanındaki bir Kürt çocuğu dövüyorlarmış” dedi.

'ÇOCUĞUMUN KOL VE OMUZLARI SİMSİYAHTI'

Görüşte çocuğunun kolunu dahi kaldıramadığını kaydeden anne K., çocuğunun "İki tane dadaş gardiyan var. Kürtleri sevmiyorlar diye akşam gelip bizi dövüyorlar" şeklinde yaşadıklarını aktardığını söyledi. Çocuğunun kol ve omuzlarında morluklar olduğunu ifade eden anne K.,"Kolunu kaldıramıyordu. Benim oğlum Kürt olduğu için burada hakaret edilip ve dövülüyor” dedi.

ANNE ŞİKAYETTE BULUNACAK

Cezaevi yetkilileri hakkında şikayette bulunacağını söyleyen Karaaslan,
şöyle devam etti: "Babası da İstanbul’da. Kimsem yok. Okuma yazmam da yok. Doğubayazıt’a, savcıya gideceğim bir dilekçe vereceğim. Oğlumu Ağrı'ya geri getirsinler."

İddialarla ilgili bilgi almak istediğimiz cezaevi yetkilileri ise, bilgi veremeyeceklerini belirterek,“Bilgi vermek bizi aşar” dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İki yıl önceki skandal yeni ortaya çıktı: Avrupa nükleer kazadan kıl payı kurtulmuş!

SONRAKİ HABER

Antalya'daki mermer ocakları uzayı bile 'kirletti'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa