05 Mart 2016 09:59

Ankaralı kadınlar yürüyüş yasağını tanımıyor

Paylaş

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne az bir süre kala Ankara Valiliğinin 8 Mart dolayısıyla yapılacak mitinge yasak kararı alması tepkiyle karşılandı. “Yasaklar sizin, 8 Mart bizimdir” diyen Ankara Kadın Platformu, yasak kararını tanımadıklarını açıkladı.
Kadınlar her yıl olduğu gibi bu yıl da her zamanki toplanma yeri olan Kolej Meydanı'nda olacaklarını açıkladı. Ancak Ankara Valiliği 6 Mart günü yapılacak mitinge iki gün kala güvenliği gerekçe göstererek kadınlara eylem yapamayacaklarını bildirdi. Ankara Kadın Platformu üyesi kadınlar da BES Ankara Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi.

Açıklamayı yapan Yurdagül Çabat Boztaş, “Ankara Valiliğinin kanunsuz ve suç olan açıklamasına itibar etmeyin, biz değil onlar suç işliyor” dedi. Boztaş son on yıldır Kolej Meydanı'ndan Ziya Gökalp Caddesi'ne yürüyüp miting gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, 8 Mart'a yasak konulmasını eleştirdi.

İl il 8 Mart eylemleri...

25 Kasım'da da aynı güzergahta yürüyüş gerçekleştirildiğini ve hiçbir sorun yaşanmadığını söyleyen Boztaş, Ankara Valiliği'nin suç işlediğini ifade etti. 8 Mart'ı yasaklamanın hiçbir iktidarın ya da kurumun insiyatifinde olmadığını vurgulayan Boztaş, “Ülkenin dört bir yanı savaş alanına dönmüşken, Ankara'nın her yerinde bombalar patlarken, Cizre ve Sur'da yüzlerce insan ölmüş, şehirler yerle bir edilmişken, taciz ve tecavüzler olağan hale gelmişken bize susun, sokağa çıkmayın, sesinizi çıkartmayın diyemezsiniz” dedi. Boztaş, Ankara Valiliği'nin kanunsuz ve suç olan açıklamasına itibar edilmemesini isteyerek kadınlara 6 Mart Pazar günü saat:12.00'de Kolej Meydanı'nda buluşma çağrısı yaptı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Daha fazla kadın, daha az militarizm

SONRAKİ HABER

Tüm kadınlar barışı haykırmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...