04 Mart 2016 09:33

Ankara Emniyeti, kadınların yürüyüşünü yasakladı

Paylaş

Kadınlar yaşam, barış, özgürlük için alanlara çıkmaya hazırlanıyor

1857 yıl önce daha iyi çalışma şartları için direnen kadınların mücadelesi 159 yıl sonra hem çalışma koşulları hem de yaşam koşulları için devam ediyor. 2016 yılı 8 Mart etkinlikleri çerçevesinde tüm hafta boyunca bir araya gelen kadınlar yapacakları mitinglerle de Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü alanlarda kutlamaya hazırlanıyor.  

Ankara Kadın Platformu 6 Mart pazar günü saat 12.00'de Kolej Meydanı'nda toplanarak  "Yaşam, barış, emek, özgürlük için direnişteyiz/Em, ji bo azadiya jiyanê, û kedê li ber xwe didin!" sloganıyla Ziya Gökalp Caddesi'ne yürüyecek. 

Mamak Kızkardeşim Kadın Dayanışma Derneği ve 12 köy derneği 8 Mart için ortak bir etkinlikte buluşuyor. 5 Mart Cumartesi saat 12.30’da Tekmezar Hacı Bektaş Veli Parkı’nda toplanacak olan kadınlar yürüyüşün ardından saat 14.00’te Alyans Düğün Salonu’nda bir şenlik gerçekleştirecek. Yenimahalleli kadınlar ise yine 5 Mart günü saat 17.00'de Batıkent'teki boyalı merdivenlerde buluşarak meşalelerle Meydan Alışveriş Merkezi önüne yürüyecek. Müzik dinletisi ve drama gösterisi yapacak kadınlar 6 Mart günü yapılacak eyleme de buradan çağrı yapacak. KESK üyesi kadınlar da 8 Mart günü iş bırakarak iş yerleri önünde etkinlikler yapacak.

İl il 8 Mart etkinlikleri...

EMNİYET: YÜRÜYÜŞ MÜMKÜN DEĞİL

Ankara Emniyet Müdürlüğü, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yapılacak yürüyüşle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, yapılması planlanan yürüyüşün güzergahının "yasal olmadığı" belirtildi. Yürüyüşü düzenleyen kurumlara tebligat gönderildiği ifade edilen açıklamada, ''Başta Kızılay Bölgesi olmak üzere Atatürk Bulvarı, Akay Kavşağı, Tunalı Caddesi, Kuğulu Park, Sakarya Caddesi, Ziya Gökalp Caddesi, Kolej Meydanı ile açılan tüm cadde ve sokaklarda gerekli emniyet tedbirleri alınacaktır' denildi.

Ankara Kadın Platformu, yarın saat 11'de yapacağı basın toplantısıyla, yasak kararını protesto edecek. (Ankara/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Genel İş İzmir 5 Nolu Şube: Karabağlar Belediyesi'nde taciz ve mobbing var

SONRAKİ HABER

10 Ekim-DER kuruluşunu ilan etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...