03 Mart 2016 11:04

AKP'li belediye başkanı, Ermeni Soykırımını minnetle andı

Paylaş

Erzurum'un Aşkale İlçesi'nin "işgalden kurtuluşu"nun 98'inci yıldönümü törenlerinde rol alan ilçe sakinleri "Ermeni katliamını" canlandırdı.

Hükumet Konağı önündeki İstanbul Caddesi'nde düzenlenen törenlere Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Aşkale Kaymakamı Mustafa Hayrettin Çiçek, Merkez Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, Aşkale Belediye Başkanı AKP'li Enver Başaran, Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz Şahin, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Deniz Işıklar, daire müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı.

Tören alanının ortasına koydukları masada, meyve suyu doldurdukları şişeleri tavuklar eşliğinde şarap niyetine içen temsili Ermeniler, komutanın çağrısı üzerine Türklere yönelik "katliam eylemleri"ne girişti. Temsili olarak camiyi yakan "çeteler", imam rolünü üstlenen ilçe halkından Kasım Irmak'ı ezan okurken yakaladı. İmam, "Ermeniler" tarafından meydanda linç edildikten sonra camiye sokuldu, ibadet yeri yine temsili olarak yakıldı. Daha sonra bir aileye yönelik saldırı düzenleyen "Ermeniler", hamur açan kadın ile kayınpederini silahla öldürdü.

Türk Milis Kuvvetlerini canlandıran lise öğrencilerinin ilçeye gelerek "Ermeni çetecilerini" öldürmesiyle canlandırma son buldu. Canlandırma sırasında tabanca ve tüfeklerden çıkan patlama sesleri, töreni izleyen çocukları korkuttu.

Davutoğlu: HDP, Ermeni çeteler gibi Rusya ile işbirliği yapıyor

Demirtaş: Davutoğlu 'Ermenilere ne yaptıysak size de yaparız' diyor


Canlandırmanın ardından İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi. Aşkale Belediye Başkanı AKP'li Enver Başaran, törende yaptığı konuşmada, Ermeni Soykırımından "minnetle" bahsederek şunları söyledi:

"Uzun yılar ecdadımızın komşuluğunu yapan Ermeniler, Rus işgalinden sonra Sovyetler Birliğinin teşvik ve silah desteği ile çeteler kurup topraklarımızda katliamlar yapmışlardır. Tarihi kan ve ihanetle dolu Ermenileri bu topraklardan söküp atan şanlı ecdadımızı huzurlarınızda bir kere daha rahmet ve minnetle anıyorum. Bir ihanet şebekesi olan bu Ermeni çetelerinin bu topraklara ve asil Türk milletine düşmanlığı ve kini hiçbir zaman bitmemiştir. Tarih bilmez, kural tanımaz, hukuk bilmez bu ermeni çeteleri şimdi de PKK terör örgütü ile topraklarımızda bölücülük faaliyetleri yürütmektedir. Rusya ile son yaşadığımız krizde de aşikar bir şekilde gördük ki bu hain çetelerin ve işbirlikçi devletlerin ülkemiz üzerindeki kötü emelleri hiçbir zaman bitmeyecektir." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

ABD: AYM’nin Dündar ve Gül kararını memnuniyetle karşılıyoruz

SONRAKİ HABER

Adayların üniversite sınavına hangi okulda gireceği belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...