01 Mart 2016 13:18

Duygu Asena Ödülü Kadın Eserleri Kütüphanesine

Paylaş

Uluslararası PEN Türkiye Merkezi Yönetim Kurulu 2016 PEN Duygu Asena Ödülü, Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfına verdi. 

PEN Türkiye Yazarlar Derneği  her yıl  8 Mart  Dünya Emekçi Kadınlar Gününde kadın konusuna, kadın araştırmalarına, kadının  eşitlik  ve özgürlük mücadelesine katkıda bulunan kişi ve kurumlara  PEN Duygu Asena  Ödülü veriyor, bu yıl da ödülünü Kadın Eserleri Kütüphanesine vermeyi kararlaştırdı. Uluslararası PEN Türkiye Merkezi Yönetim Kurulu ödülün nedenini şu sözlerle açıkladı; “ 25 Yıl önce ‘Belge yoksa tarih de yoktur,’ diye yola çıkan Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı sadece dev kütüphanesi, arşivleri, koleksiyonlarıyla değil, etkinliklerle, kadın araştırmalarıyla, ulusal ve uluslararası sempozyum, panel, sözlü tarih projeleri ile de kadınların belleğine ve geleceğine kaynaklık etmekte, kuşaktan kuşağa bilgi aktarımı sağlamaktadır. Vakıf gelecek kuşaklara ilham verecek bir örnek oluşturmuştur. Bu nedenlerden ötürü, 2016 PEN Duygu Asena Ödülü’nü Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfına sunduğumuzu açıklamaktan kıvanç duyarız.”

2016 PEN Duygu Asena Ödül Töreni 11 Mart Cuma 19.00’da İstanbul Fransız Kültür Merkezi salonunda yapılacak. Bir saat sürecek olan programda kadına şiddet temalı öykülerden oluşan “Canımı Acıtma!” adlı kitabın tanıtımı yapılacak. PEN Türkiye Merkezi tarafından hazırlanan kitap, Norveç PEN Merkezinin mali desteği ile Kırmızı Kedi yayınları arasında çıkıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Chantal Hakkında Her Şey…

SONRAKİ HABER

Şaka Gibi adlı oyun ‘Ayakkabı kutusu yasak!' denilerek engellendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...