29 Şubat 2016 13:27

EGEÇEP 9. kurultayı barışa adandı

Paylaş

Ege Bölgesindeki ekoloji mücadelelerinin örgütü Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) 9. Kurultayı barışa adandı. 

Tepekule Kongre Merkezi’nde yapılan kurultay açılışında yapılan “Can pazarında yaşamı savunmaya devam edeceğiz” başlıklı basın açıklamasında ülkemizde ve dünyada artan savaşlara dikkat çekilerek, çatışmalı ortamda ekoloji mücadelesi vermenin zorluklarına değinildi. EGEÇEP Eş Dönem Sözcüsü Hülya Yılmaz tarafından okunan basın açıklamasında tüm savaş tamtamlarına rağmen, gelecek güzel günlere olan özlemle yaşamın savunulması mücadelesinin devam edeceği vurgulandı.

BERGAMA’DA OLUMLU BİR YARGI KARARI DAHA 

Bergama Çevre Platformu Sözcüsü Erol Engel Kozak Yerlitahtacı Altın Madenine karşı açılan davada alınan olumlu mahkeme kararı ile ilgili basın açıklamasını paylaşırken, Koza Altın Şirketinin kayyuma devredilmesinin ardından altın madeni çalışmalarının hızlandığını söyledi. 

Hayat Televizyonu Çepeçevre Yaşam programından ekoloji mücadelesinde kadınlar konulu seçkide, yaklaşmakta olan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesi Gerze, Yuvarlakçay. Kazdağları, Bergama gibi yerel mücadelelerdeki kadınların rolü öne çıkarıldı. 

HASANKEYF, SAVAŞ VE BÖLGE’DE YAŞAMI SAVUNMAK

Batman Ekoloji Meclisi üyesi Dr. Öner Öztürk ile yapılan canlı internet bağlantısında Öztürk, Hasankeyfi yaşatma çabaları ve bölgede ekoloji mücadelesinin zorlukları ile ilgili bilgiler verdi. Kurultayda bir bilim kurulu oluşturulması, Karaburun RES çalıştayı, Ilısu Barajının Hasankeyf ve ekoloji üzerindeki etkilerinin konuşulduğu panel düzenlenmesi, Aliağa bölgesinde kömürlü termik santrallerin yarattığı çevresel sorunların tartışıldığı eylem ve etkinlikler gibi bir dizi somut kararın alındı. 

ÜÇ YENİ BİLEŞEN

Kurultayda Didim Çevre Platformu, Yarımada Ortak Yaşam Platformu ve Emekli Sen Konak Şubesi yeni EGEÇEP bileşenleri oldular. Yerel çevre sorunlarının çözülmesinde halkın en geniş birliğinin sağlanmasının yanı sıra sermaye saldırılarına karşı emek, demokrasi ve ekoloji mücadelelerinin ortaklaştırılması gerektiği vurgusunun yapıldığı kurultayda, Artvin Cerattepe’de sürdürülen direnişe de selam gönderildi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TOKİ’nin 25 binlik konut projesi seçim vaadiymiş: 'Yüzyılın projesi’ aslında yokmuş

SONRAKİ HABER

Kimya Mühendisleri Odası Yrd. Doç. Dr. Meral Camcı’nın işten atılmasını kınadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa