28 Şubat 2016 10:32

Utanç pankartı Tarsus İdman Yurdu-Amedspor maçında da açıldı

Süper Toto 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Tarsus İdmanyurdu ile Amedspor takımları arasında oynanan lig müsabakası ırkçı gösterilere sahne oldu.

Paylaş

Süper Toto 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Tarsus İdmanyurdu ile Amedspor arasında oynanan lig müsabakasında "Aşk bodrumda yaşanıyor" pankartı bir kez daha açıldı.  Cizre'de bodrumlarda öldürülen 200'e yakın insan için bölgedeki özel harekatçılar duvarlara "Aşk bodrumda yaşanıyor" yazmış, bu söz bazı tribünlerde pankart olarak kullanılmıştı.

Tarsus Burhanettin Kocamaz Spor Kompleksi'nde başlayan karşılaşma öncesi statta yoğun polisiye önlemler alındı. Tarsus İlçe Spor Güvenlik Kurulu'nun "Ülkemizin içinde bulunduğu hassas durumdan dolayı taraftarlar arasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için misafir takım taraftarının oynanacak olan müsabakada stada alınmaması" kararından dolayı Amedspor taraftarı stada alınmazken, takımlarını desteklemek için stat önüne gelen Amedspor tarafının stat çevresinde beklemesine polis izin vermedi.

Tarsus İdmanyurdu biletini alan bir grup taraftar stada girerek Amedspor lehine slogan atınca polis tarafından zorla dışarı çıkarıldı. Mehter marşı ve 10. Yıl Marşı çalınan maçta. "Aşk bodrumda yaşanıyor şekerim" yazılı pankart bir kez daha açıldı.

Irkçı gösterilere sahne olan lig müsabakasında Tarsus İdmanyurdu Amedspor'u 3-0 mağlup etti. Tarsus Burhanettin Kocamaz Spor Kompleksi'nde oynan Bilal Köseoğlu, Mehmet Şengül ve Emre Aslan yönetti. Maçın 66'ncı dakikasında Amedsporlu oyuncu Tekin Adara kırmızı kart alarak oyun dışı kalırken, Tarsus İdmanyurdu'un göllerini, 58. ve 81. dakikalarda Koray Kurt, 64. dakikada ise Ümit Can Batman attı. (TARSUS)

Duisburg-St. Pauli maçında, Amedspor'a destek pankartı açıldı

ÖNCEKİ HABER

AYM'nin Roboskî kararını değerlendiren Encü: Roboskî halkına karşı devleti korudu

SONRAKİ HABER

HDP Marmara Kadın Meclisi, 8 Mart öncesi toplandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...