26 Şubat 2016 18:50

Akbank Sanat, barış sergisini iptal etti

Paylaş

Akbank Sanat Küratör Katia Krupennikova’nın 2015 Akbank Sanat Uluslararası Küratör Yarışması’nı kazanan Post-Peace (Barış Sonrası) adlı sergisini iptal etti ‘Türkiye'deki siyasi atmosfer’ gerekçesiyle iptal etti.

Kültür servisi adli internet sitesinin haberine göre Küratör Katia Krupennikova, sosyal medya hesabından, 2015 Akbank Sanat Uluslararası Küratör Yarışması’nın kazananı olan Post-Peace (Barış Sonrası) adlı sergisinin, “Türkiye'deki siyasi atmosfer nedeniyle” Akbank Sanat tarafından iptal edildiğini duyurdu. 

Akbank Sanat’ın yaptığı açıklamayı Facebook hesabından yayımlayan ve “bunun bir sansür uygulaması” olduğunu belirten Katia Krupennikova, 1 Mart’ta açılması planlanan sergisinin iptal edilmesine üzgün olduğunu yazdı.

Katia Krupennikova’nın aktardığına göre Akbank Sanat’ın, kendisine ilettiği iptal gerekçesi şöyle:

“…Hazırlıklarımız esnasında Türkiye zorlu bir süreçten geçti. Bilhassa Ankara’da gerçekleşen korkunç saldırıların izleri halkımızı tesiri altına almaya devam etmektedir. Türkiye hâlâ duygusal sarsıntılar geçirmektedir ve bir yas sürecindedir. Bu nedenle sergi, konser ve performans gibi birçok etkinlik her gün iptal edilmektedir.”

Katia Krupennikova, açıklamasında ayrıca “Akbank Sanat bana bu şekilde bir açıklama yapmasına rağmen daha önce planlanan etkinliklerini ve gelecek haftaya programlanan film festivalini gerçekleştirecek” ifadelerine de yer verdi.

Akbank Sanat’tan henüz konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

'Bombalar patlıyor çocuklar korkuyor...'

SONRAKİ HABER

Yeni bir süper grup: Giraffe Tongue Orchestra

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...