23 Şubat 2016 08:19

Smeagol’un karakter raporu gelmedi, dava ertelendi

Yüzüklerin Efendisi filminin Yönetmeni Peter Jackson'ı bile açıklama yapmak zorunda bırakan 'Smeagol davası' bilirkişi raporu gelmediği için ertelendi. Bilirkişi heyeti Smeagol'un karakterine ilişkin rapor hazırlıyor.

Paylaş

Eda YILDIRIM
İstanbul


Aydın’da Doktor Bilgin Çiftçi’nin, Yüzüklerin Efendisi Filmi’nin karakteri Smeagol ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yan yana konulduğu fotoğrafı facebookta paylaşması sonrası “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla hakkında açılan davaya devam edildi. Aydın 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmada, Smeagol’un karakter analizine ilişkin bilirkişi raporu bekleniyordu. Ancak rapor gelmeyince duruşma 12 mayıs tarihine ertelendi.
Duruşma sonrası gazetemize konuşan Çiftçi’nin avukatı Hicran Danışman, filmin yönetmeni Peter Jackson’ın fotoğraftaki karakterin Gollum değil Smeagol olduğunu, Smeagol’un da iyi bir karakter olduğu şeklindeki açıklamasını hatırlatarak, “ Filmin yönetmeninin yaptığı açıklamalardan sonra bilirkişi raporunun sonuca  etkili olacağını düşünmüyoruz. Bir filmin karakterlerini yazarı yazar, yönetmeni de şekillendirir. Bundan öte hangi bilirkişi raporu etkili olabilir ki artık. Bu durumda bilirkişi heyeti karaktere ‘kötü’ derse, ‘Yönetmenden daha iyi biliyoruz’ demiş olacaklar. Biz de bunu kabul etmeyiz” dedi. Dava konusu paylaşımın  düşünce ve ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilerek bir beraat kararı verilmesini istediklerini söyleyen Danışman, “Biz en baştan beri paylaşımın düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamına değerlendirilmesi ve bu çerçevede müvekkilim hakkında  beraat kararı verilmesini talep ediyorduk. Ancak davanın gidişatı bize Smeagol’un iyi bir karakter olduğunu ispat etmeye zorladı” diye konuştu. 

ÖNCEKİ HABER

Erzurum merkezli 6 ilde 'paralel yapı' iddiasıyla operasyon: 30 gözaltı

SONRAKİ HABER

İdil Belediyesi'nden Yeni Şafak ve Star'a yalanlama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa