21 Şubat 2016 20:43

Lise öğrencisinin intiharına öğretmenin cinsel istismarı neden oldu

Paylaş

Ezgi Görgü
İstanbul

Kayseri'de 3 gün önce intihar eden lise öğrencisi Cansel Buse K.’nın intiharının sebebininin Matematik öğretmeni tarafından uğramış olduğu cinsel istismar olduğu iddia edildi. Ailesi Matematik öğretmeni B.Ö'nün suçunu itiraf ettiğini ve cezaevinde olduğunu bildirdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise tutuklanan öğretmen ve okul yönetiminin açığa alındığını duyurdu.

Kayseri'de 18 yaşındaki Cansel Buse K. çarşamba akşamı polis memuru olan babasının beylik tabancasıyla kafasına ateş ederek intihar etmişti. Ailesinin silah seslerini duyması üzerine odasında yaralı bulduğu genç kız çağırılan sağlık ekipleri tarafından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servis'ine kaldırıldı. Yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayan genç kızın cenazesi otopsisinin ardından Nevşehir'de defnedilmek üzere ailesine teslim edildi.

Cansel Buse'nin okul arkadaşları, okulda öğretmenlerine karşı güvenlerinin azaldığını belirterek, tecavüz olayı varsa da yoksa da suçlunun matematik öğretmeni B.Ö.’nün olduğunu dile getiriyor. Okuldan arkadaşlarına göre Cansel Buse'nin tecavüze uğradığı ve bunu önce iki arkadaşına daha sonra da müdür yardımcısına anlattığı belirtiliyor. K.’nın intihar ettiği gün, olayı ailesine bildirmesi için müdür yardımcısından gün istediğini ardından da intihar ettiği belirtiliyor.

Okulda Cansel Buse'nin ardında da bir mektup bıraktığını aktaran öğrenciler, okul idaresi ve valinin de olayı örtbas etmeye çalıştıklarını iddia etti. Öğrenciler intihardan beri okulda normal bir şekilde ders işlendiğine dikkat çekti.

18 Şubat'ta okul idaresi öğrenci velilerine "Sayın veli 12. sınıf öğrencilerimizden biri vefat etmiş. Bu nedenle 12. sınıf öğrencilerimiz eve gönderilmiştir" kısa mesajı yolladı

Matematik öğretmeni B.Ö. hakkında açılan soruşturma sürüyor. Okulun sitesindeki öğretmen kadro listesinde adının yer almadığı B Ö.'nün, okulun öğretmenler günü videosunda yer alması dikkat çekti. 

Öğrencileri arkadaşları Buse’yi anmak ve konuyu şu ana kadar saklayan okul yönetimine tepki göstermek için Pazartesi, saat 17:00'de Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda açıklama yapacak.. Öğrenciler Kayseri’deki diğer liselerdeki öğrencileri de eyleme desteğe çağırıyorlar.

OKUL YÖNETİMİ VE TUTUKLANAN ÖĞRETMEN AÇIĞA ALINDI

Kayseri’de Cansel K. isimli liseli genç kızın intiharı sonrasında ortaya çıkan cinsel istismar ve taciz iddiaları ile ilgili soruşturma açıldı. Okul yönetimi ve tutuklanan öğretmen açığa alındı. 

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, yaptığı açıklamada, olayın adli vaka olduğunu ve savcılığa intikal ettiğini belirterek, kendilerinin soruşturma açıp, okul yönetimini açığa aldıktan sonra suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Çandıroğlu, olayla ilgili kendilerinin de bir bilgisi bulunmadığını anlatarak, “Ne olduğunu biz bilmiyoruz, adliye karar verecek. Biz soruşturmanın selameti açısından okul yönetimini açığa aldık.” dedi.

Çandıroğlu, şu açıklamada bulundu: “Müessif bir olay, hiç kimsenin istemediği, hiç kimsenin istemeyeceği bir olay. Çünkü ne olup ne olmadığını biz bilmiyoruz. Adliyeye intikal etmiş bir konu. Adliye bunun ne olup ne olmadığını söyleyecek. İdare olarak biz öğrendiğimiz andan itibaren ilgili tarafların tamamını İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz toparladı ve bir tutanak altına aldı. Aynı anda savcılığa suç duyurusunda da bulunduk. Neticede adliyeye, savcılığa intikal etmiş bir boyutu var bu işin. İdari olarak inceleme sürecini başlattık. Okul yönetimini de öğretmen ile birlikte açığa aldık. Ayrıca idarenin selameti açısından açığa aldık. O öğretmen de tutuklandı.”

Çandıroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı ve birkaç yere tazminat davası açılacağı ile ilgili soruya da “Bilgim yok. O konu ne olur ne olmaz bilmiyoruz. Bakacağız. İlerleyen zamanda göreceğiz.” dedi. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Kiralık işçilik: Ne sağlık, ne sosyal güvenlik!

SONRAKİ HABER

Silopi'de gözaltına alınan 5 gazeteci serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...