21 Şubat 2016 11:14

TAK üyesi Sönmez için taziye kuruldu

Paylaş

Ankara'da askeri personeli taşıyan servis araçlarına yönelik düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden TAK üyesi Abdulbaki Sönmez için Van'ın İpekyolu ilçesine bağlı Şehit Fırat Mahallesi'nde MEYADER tarafından taziye kuruldu.

HDP Van Milletvekili Tuba Hezer ile DBP, HDP ve MEYA-DER yöneticilerinin kitlesel olarak ziyaret ettiği taziyeye, bini aşkın yurttaş katıldı. Mahallede bulunan Nuda Kültür Merkezi önünde toplanan halk, Esentepe Camii'ne doğru yürüyüşe geçti. 

Polisin abluka altına aldığı taziye evinde son bulan yürüyüş ardından saygı duruşunda bulunuldu. Taziyede konuşan MEYADER yöneticisi İdris Şaybak, "Dünyanın birçok yerinde diktatörler gençlerin verdiği mücadele ile devrilmişlerdir. Bu da cesaret ister" dedi. 

Ardından konuşan DBP Van İl Eeşbaşkanı Caziye Duman, Cizre ve Sur'daki kuşatma ve katliamlara dikkat çekerek, "Zinar Raperin'in bu eylemiyle bu katliam politikalarına cevap olmuştur. Küçük çocuklar annelerinin karınlarında öldürüldüler. Bu anlamda Heval Zinar büyük bir direniş göstermiştir. ' Madem insanlarımız katlediliyor, bizim de cevap olmamız gerekiyor' diyerek, kendi halkı için canını feda etmiştir" diye konuştu. 

Sönmez'in amcası Muhammet Sönmez ise, Kürt halkının başı sağlığı dileyerek, "Zinar bütün Kürt halkının, bütün Kürdistan'ın şehididir" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Mardin'in Derik ilçesinde şiddetli patlama

SONRAKİ HABER

Adana'da Cerattepe direnişine destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...