19 Şubat 2016 08:20

Uğur Kurt davasında cezasızlık devam ediyor

Okmeydanı'da cemevi avlusunda polis kurşunuyla yaşamını yitiren Uğur Kurt'u öldüren polis hakkında açılan davanın beşinci duruşması görüldü.

Paylaş

Cansu PİŞKİN
İstanbul

İstanbul Okmeydanı'da Berkin Elvan için yapılan eyleme polis saldırısı sırasında cemevi avlusunda bir yakınının taziyesi için beklediği sırada polis kurşunuyla öldürülen Uğur Kurt'un öldürülmesine ilişkin açılan davanın beşinci duruşmasında, mahkeme bir kez daha sanığın tutuklu yargılanmasının reddine karar verdi. Bir sonraki duruşma Jandarma Genel Komutanlığı'nın görüntülere dair bilirkişi raporu düzenlemesinin beklenmesi için 31 Mayıs'a ertelendi.

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Uğur Kurt'un eşi Narin Kurt, avukatları Turgut Kazan, Aslı Kazan, Serdar Laçin, Hasan Kılıç ve sanık polis S.K. ile avukatı Tolga Yurdakul hazır bulundu. Davayı izlemeye gelenler arasında HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, CHP Milletvekilleri İlhan Cihaner, Sezgin Tanrıkulu ve Hilmi Yarayıcı da vardı.

OLAY ANINA DAİR GÖRÜNTÜLER İZLETİLDİ

Sanık polis memuru S.K.'nin "olası kastla adam öldürme' suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılandığı davanın beşinci duruşmasına olay anındaki görüntülerin izlenmesiyle başlandı.  

Polis aracından çekilen görüntüler ve Kurt'un avukatlarının CİHAN, 360 Haber ve İHA'dan olay anına dair edindiği görüntüler art arda izlendi. Kurt'un avukatlarının temin ettiği görüntülerde, Cemevi önünde ateş eden polislere amirlerinin 'sıkma' diye uyarıda bulunduğu, ardından da sanığın 'adam vuruldu ya' dediği duyuluyor. Yine aynı görüntülerde, Kurt'un öldürülmesinden sonra sanık S.K'nın polis olan babasının da bulunduğu bir ekip tarafından olay anına ait görüntülerin ileri geri sarılarak izlendiği ve Uğur Kurt'un TC kimlik numarasının okunarak GBT kontrolü yapıldığı görülüyor. Görüntülerin devamında GBT kontrolü yapan polis, sonucun temiz olduğunu 'maalesef yok' diyerek yanındakilere bildiriyor.

'BU DAVA DERS OLARAK OKUTULUYOR'

Görüntülerin izlenmesinin ardından Kurt'un avukatlarından Turgut Kazan, olayın ardından savcıdan habersiz olay anına dair görüntülerin, polisler tarafından izlenmesinin suç olduğunu söyledi. Kazan, "İyi hukuk fakültelerinde Uğur Kurt davası olası kastla adam öldürmeye örnek olarak okutuluyor" dedi.

Kurt'un avukatları, sanık S.K'nın delil karartma çabasında olduğunu belirterek, sanık hakkındaki tutuklama taleplerini yineledi. Kurt'un eşi Narin Kurt ise, "Bu polis ülkeye hizmet ettiğini söyleyerek cezasının indirilmesini istiyorsa, delilleri karartıp hile yapıyorsa ben de bu ülke için hizmet ediyorum ve sizden sanığı tutuklamanızı istiyorum" diye mahkeme heyetine seslendi.

Sanık avukatı Tolga Yurdakul ise 'olası kast yoktur' diyerek sanığın meşru müdafaa kapsamında silah kullandığını ifade ederek tutuklama talebinin reddini istedi.

Mahkeme, dosyanın geldiği aşama itibariyle delilleri yok etme, gizleme ihtimalinin ve sanığın her duruşmaya gelmesi sebebiyle kaçma şüphesi bulunmadığı gerekçesiyle tutuklama talebini reddetti.

ÖNCEKİ HABER

Cizre’de 41 cenazenin çıkarıldığı ikinci bodrum görüntülendi

SONRAKİ HABER

Çağdaş Demokrat Peyzaj Mimarları genel kurula çağırıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...