14 Şubat 2016 07:12

Anneler engellemeye rağmen Sur için yürüdü

Paylaş

Kuşatma ve saldırı altındaki Sur'a yürümek isteyen Barış Anneleri Meclisi üyeleri polis tarafından engellendi. Engelleme üzerine oturma eylemi yapan anneler polisin engelleme girişimine rağmen Koşuyolu Parkı'na yürüyerek açıklama yaptı. 

Diyarbakır Barış Anneleri Meclisi üyelerinin, Sur'da devam eden saldırılara karşı yapmak istediği yürüyüş polislerce engellendi. Meclis binasında bir araya gelen anneler Sur'a doğru yürüyüşe geçti. Polislerce durdurulan annelere, "Yürüyüşünüz hukuka aykırıdır" denilerek yürüyüşleri engelendi. Engelleme üzerine anneler Hatboyu Caddesi'nde yaklaşık 2 saatlik oturma eylemi düzenledi. Ardından polisin engelleme girişimlerine rağmen Koşuyolu Parkı Yaşam Anıtı önüne yürüyen anneler, açıklama yaptı. 

"15 Şubat komplosunu lanetliyoruz. Sayın Öcalan'a özgürlük, Cizre'nin, Sur'un direnişi annelerin direnişidir" pankartını yürüyüş boyunca taşıyan anneler adına konuşan Kudret Eryılmaz, "Ne gerilla ne asker ne de polisin annesinin ağlamasını istemiyoruz, hiç kimsenin ölmesini istemiyoruz" dedi. Annelerden Havva Kıran ise Cizre'de kadın bedeninin teşhir edilmesini hatırlatarak, "Erdoğan'ın sarayı için cenazelere vahşet uyguluyor. Adalet olsaydı kadının cenazesi teşhir edilmezdi. Bu dünyanın ayıbıdır. Siz bunu yaptıkça Kürt ve dünya kadın mücadelesi büyüyecektir" diye konuştu. 

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin 17'nci yılını doldurduğunu hatırlatan Kıran, Öcalan'a uygulanan tecridi kınadı. 

Anneler açıklama ardından 5 dakikalık oturma eylemi düzenledi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

SMS’ler Facebook'tan yanıtlanabilecek

SONRAKİ HABER

DİSK Genel Kurulu: Serdaroğlu çekildi, Beko yeniden seçildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...