14 Şubat 2016 00:52

DİSK Kayseri Bölge Temsilcisi Sağlam: Emek örgütleri kıdem için birlikte mücadele etmeli

Paylaş

Ferhat KİŞ
Kayseri

DİSK Kayseri Bölge Temsilciliği, kıdem tazminatının fona devredilerek gasbedilmesine karşı çalışmalarını başlattı. Bir yandan işyeri toplantılarıyla işçilere bilgi verilirken, bir yandan da tazminat hakkı için en geniş birlik sağlanmaya çalışılıyor. 

Çalışmalarla ilgili gazetemize bilgi veren DİSK Bölge Temsilcisi Cumali Sağlam, Kayseri ve Konya çevresinde 2 bini aşkın üyelerinin bulunduğunu söyledi. 104 belediyede çalışan 1200 işçinin Genel-İş’te örgütlü olduğunu anlatan Sağlam, Sosyal-İş, Birleşik Metal-İş ve Nakliyat-İş’e üye olan bine yakın işçi bulunduğunu ifade etti. Geçtiğimiz hafta 3 ilçede işçilerle bir araya geldiklerini aktaran Sağlam, izlenimlerini şöyle aktardı: “Mucur, Derinkuyu ve Hacıbektaş ilçelerinde hem üyemiz işçilere, hem belediyelerde çalışan taşeron işçilere toplantılar yaparak kıdem tazminatının yağmaya açıldığını anlattık. Aynı zamanda yöre halkına da hükümetin işçi düşmanı bu adımını anlattık. Özellikle fona devredilecek olması işçilerin tepkisini çekiyor. Çünkü, fon deyince işçide güvensizlik oluşuyor.”

Hükümetin açıklamalarını ve ona yakın basında çıkan haberleri takip eden işçilerin fonla birlikte tazminatı daha kolay alacağını sandığını anlatan Sağlam, “Hükümet hiç kıdem tazminatı alamamış işçiyi bundan sonra kıdem tazminatı alacaklarına ikna etmeye çalışıyor. Patrona olan güvensizliği yine patronun cebi için kullanıyor” diye konuştu. 

Hak-İş’ten yapılan açıklamalara tepki göstererek, “İşçinin kıdem alamadığını söyleyip bari fona devredilsin demek sendikacılık için utançtır” diyen Sağlam, DİSK’e büyük görev düştüğünü ifade etti.

Kıdem tazminatının fona devredilmesine izin vermeyeceklerini söyleyen Sağlam, DİSK’in Genel Kurulu sonrası özellikle Kayseri bölgesinde sendikalarla bir araya gelerek çalışmalarını hızlandıracaklarını söyledi. Hem belediyelerde, hem Kayseri ve Konya organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere işçilerle bir araya geleceklerini kaydeden Cumali Sağlam, “İşçi ve memur sendikaları, emek örgütleri bir araya gelmeli ve kıdemin yağmaya açılmasına karşı mücadele etmelidir” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Dünya Öykü Günü Bildirisi Ayşe Kulin’den

SONRAKİ HABER

İşçiler kiralık işçi yasasına karşı: ‘İş güvencemiz tehlikeye girecek’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa