13 Şubat 2016 19:39

Adana’da kadınlar şiddet ve savaşa karşı ses çıkardı

Paylaş

Adana Kadın Platformu Özgecan Aslan’ın ölüm yıldönümü nedeni ile akşam saatlerinde İnönü Parkı’nda gerçekleştirdiği eylemde kadın katliamlarını lanetledi. 

Kadınlar Tarsus’ta vahşice katledilen Özgecan Aslan’dan Cizre’de ölü bedeni 7 gün sokak ortasına kalan Taybet İnan’a, Cizre’de çıplan bedenleri kolluk güçlerince teşhir edilen iki kadın ve Ekin Wan’a yaşanan kadın katliamlarına ve Kürt illerinde yaşanan sokağa çıkma yasaklarına tepki göstermek için basın açıklaması ve ses çıkarma eylemi gerçekleştirdi.  Platform adına basın açıklamasını okuyan Sevil Aracı, Kürt illerinde yaşanan ölümlerden bahsederek 200 kişinin faili bulunmamışken hükümetin çalışan kadınlara ilişkin izin haklarını güçlendireceğini söyleyerek “doğum yapan her kadının vatani görev yapıyor” şeklindeki sözlerine tepki gösterdi. Müjde diye sunulan düzenlemede kadınlara daha fazla güvencesizle düştüğünü belirten Aracı, “Çocuk bakımı konusunda kilit öneme sahip kamuda var olan kreşler giderek azalırken doğum yapmanın esnek çalışmaya gerekçe yapılması kabul edilemez” dedi.

SİLAHLAR SUSSUN, DİYALOG BAŞLASIN

Aşk ve sevgi bahanesiyle baskı ve şiddet görürken kapitalizmin sunduğu 14 Şubat’ta alınan hediyeleri kabul etmeyeceklerini ifade eden Aracı, “Her yaş, her statüden erkeğin kadınlara fiziksel, psikolojik, cinsel, ekonomik ve duygusal şiddet uygulandığını biliyorken bu günü olağan bir şekilde kutlayabilir miyiz?” dedi. Kadınlar olarak ölüme karşı yaşamı savunmaya devam edeceklerini ifade eden Aracı, silahların susturulup acilen diyalog ve müzakere sürecinin başlamasını istedi.

ÇİLEM DOĞAN İÇİN ÇAĞRI 

Aracı ayrıca tüm kadınları günü kendisine şiddet uygulayan kocasına yönelik öz savunma hakkını kullandığı için cezaevinde olan Çilem Doğan’ın 26 Şubat günü 9.00’da gerçekleşecek olan duruşması öncesi Adliye arkasında yapacakları basın açıklamasına çağırdı. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Deniz Babir tahliye oldu

SONRAKİ HABER

Elmanın yere nasıl düştüğü anlaşıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...