13 Şubat 2016 14:51

DBP Kriz masası: Cizre’de çıkartılan cenaze saysısı 123 oldu, az sayıda cenaze teşhis edilebildi

Paylaş

Cumhur DAŞ
Diyarbakır

DBP Eş Genel Başkan yardımcısı Feride Laçin Cizre’de çıkartılan cenaze sayısının 123 olduğunu söyledi. Gazetemize konuşan Laçin, bazı cenazelerin vücut bütünlüğünün bozulduğunu belirterek ailelerin DNA örneği vermesi için kendileriyle irtibat kurmasını beklediklerini kaydetti. Laçin, zaman geçtikçe cenaze sayısının da arttığını kaydetti.

DBP Genel Merkezi tarafından oluşturulan kriz masası Cizre’de çıkartılan cenaze sayısını ve kimlere ait olduğunu netleştirmeye çalışıyor. Kriz masasında görevli DBP Eş Genel Başkan yardımcısı Avukat Feride Laçin şimdiye kadar cenaze sayısını 123 olarak tespit ettiklerini söyledi. Tanınabilecek halde olan cenazelerin fotoğraflarını kaydettiklerini ifade eden Laçin, bazı yerlerde otopsi işlemlerine avukatların alınmadığını söyledi.

‘BAZI CENAZELER TESPİT EDİLDİ’

Laçin çeşitli illere gönderilen cenazeler hakkında şu bilgileri verdi: “Urfa’da bulunan 28 kişiden 10’unun otopsi işleminin yapılmıştır. Urfa’da önceki gün Fehmi Dinç ve Sultan Irmak’ın cenazeleri teslim alınarak defnedilmiştir. 

Mardin’e daha önce getiren 7 cenazeye 10 cenaze daha eklenmiştir. Mardin’de cenaze sayısı 17 olmuştur. Ayrıca Mardin’deki otopsi sonucu parmak izlerinden 3 kişinin kimlikleri tespit edilmiştir. Bunlar Ekrem Sevigen, Serdar Özbek ve Mehmet Benzer'dir. 

Silopi’ye getirilen cenazeler önceki gün 36’iken bugün 9 yurttaşımız getirilerek 45 kişi olmuştur. Burada otopsi işlemleri devam etmektedir. Silopi’deki otopsi sonucu Murat Kazıcı ve Abdülsamet Kazıcı’ya ait cenazelerin kimlik tespiti yapılmıştır. Ayrıca Silopi’de adli tıp doktoru da dahil olmak üzere otopside bulunması zorunlu olan avukatlar otopsiye alınmamışlardır. 

Antep’e de sabah 20 cenaze götürülmüştür. 20 cenazenin sabah 6’da başlayan otopsilerine ne aileler ne avukatlar alınmıştır. Antep’teki cenazelerden birinin üzerinde kimliği bulunmuştur. Bu yurttaşımız da Abbas Güllübahçe’dir. 4 kişinin teşhisi mümkün olup, diğerlerinin vücut bütünlüğü tamamıyla bozulmuştur. Bunların kadın ya da erkek olduğu dahi anlaşılamamaktadır. Bu rakamlar ışığında toplam 123 cenazemiz mevcuttur. Bu konuda DNA incelemesi yapılması gerekmektedir. Ancak ailelerin bizimle irtibata geçmesini beklemekteyiz. Ailelerin DNA örneklerinin alınması için çalışma yapmaktayız” dedi.

 

ÖNCEKİ HABER

Çavuşoğlu: Suriye'ye kara operasyonu kararı yok

SONRAKİ HABER

Demirtaş: Enver Paşa kafasıyla savaşa sürükleniyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...