13 Şubat 2016 14:24

New York'ta ‘Türkiye'de İç Savaş ve Demokratik Özyönetim Hakkı’ paneli

Paylaş

New York’ta The New School Üniversitesi'nde "Türkiye'de İç Savaş ve Demokratik Özyonetim Hakkı" konulu panel düzenlendi. Panel birçok öğrenci, akademisyen, dernek ve kitle örgütünün geniş katılımıyla gerçekleşti.

HDP milletvekilleri Osman Baydemir ve Hişyar Özsoy, The New School Sosyoloji bölümü akademisyenlerinden Prof. Andrew Arato ve Uluslararasi Demokratik Avukatlar Derneği adına Suzanne Adaly'nin konuşmacı olarak katıldığı panelde, Türkiye'de 7 Haziran ve 1 Kasım'da yapılan genel seçimlere, AKP'nin seçim sonuçları karşısındaki tutumu ve bu tutumun müzakere sureci ile ilişkisine, savaş hukukuna, ard arda devam eden toplu sivil ölümleri ve uluslararası tutuma değinildi. 

7 Haziran secim sonuclarını, barışın gücü olarak değerlendiren panelistler, bu sonuçlardan memnun olmayan AKP'nin, müzakere masasını devirerek, savaşla ve kanla bir iktidar kurma çabasına giriştiğini ve bu yolda yapılabilecek her türden şiddet ve katliami mubah sayarak “savas hukuku”nu bile hiçe saydığını belirttiler.

Panelin soru cevap bölümünde, masum insanların kanı üzerinden inşa edilmeye çalışılan bir iktidarın bedellerini ödemesinin er ya da gec kaçınılmaz olduğu ve barışın zaferinin engellenemez olduğu tarihteki örnekleriyle tartışıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TSK, YPG'nin Nusra'dan aldığı Maranaz ve Minih'i bombalıyor

SONRAKİ HABER

Çavuşoğlu: Suriye'ye kara operasyonu kararı yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...