10 Şubat 2016 14:44

CHP Grup Başkanvekili Özel: PYD'nin terör örgütü olmadığı gibi bir tanımlama yapmamız mümkün değildir

Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20. Muhtarlar Toplantısı'ndaki açıklamaları üzerine TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanının tarafsızlığını yitirdiğini söyleyen Özel, "Cumhurbaşkanı haklı tepkilerimize rağmen bugün yine tarafsızlığını bir kenara bıraktı. Bugün yine ana muhalefet partisine onun liderine ağız dolusu hakaretlerde bulundu. Biz ona tarafsızlığını bozduğu için diktatör bozuntusu demiştik. Bugün diktatör bozuntusunun CHP'ye yönelik saldırılarına karşılık bu basın toplantısını yapıyoruz. Şunu soruyoruz: Sizin için namus ve şeref kavramı nedir diye soruyoruz. Tarafsızlık için yemin ederken sizin gözlerinizin içine bakıyorduk. CHP'yi hedef alarak kendi hatalarınızı örtmeye, ayıplı durumu yansıtmaya çalıştınız" diye konuştu.

Özgür Özel, "Sayın Cumhurbaşkanı bununla kamuoyunu yanıltmak ve algı yaratmaya çalışıyor. Algı yaratmaya yönelik iftira dolu gerçeklerden uzak bir ifadedir. CHP ile PYD'yi aynı cümle içinde anarak yaratmaya çalıştığı algı operasyonuna teslim olmayacağız. Amerika'nın PYD ile yaptığı çağrı sonrasında uğradıkları şaşkınlık, acz durumunu örtmek Cumhurbaşkanı içinde bulunduğu sıkıntılı durumu bir imdat butonu olarak CHP'ye saldırmakta seçmiştir. Kimse CHP'ye saldırarak algı operasyonu yürütmeye çalışmasın" dedi.

Özgür Özel, bir gazetecinin Sezgin Tanrıkulu'nun Londra'da yaptığı PYD açıklamasının ne anlama geldiğini sorması üzerine şu cevabı verdi: "Sezgin Tanrıkulu'nun açıklaması Cumhurbaşkanı tarafından çarptırılarak bir başka anlama çekilerek kullanılıyor. CHP, PKK'yı terör örgütü olarak görür. PKK'yla ilişki içinde olan herkesi, destekçilerini de terör örgütü olarak görür. PYD'nin bir terör örgütü olmama gibi tanımlama yapması mümkün değildir. Akıldan, vicdandan, izandan uzak bir sözdür."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'deki Atatürk fotoğrafı krizinin 50 gündür yaşandığının söylenmesinin hatırlatılması üzerine Özgür Özel şu yanıtı verdi: "Cumhurbaşkanı gün sayacaksa eğer akmasına engel olamadığı şehit kanının, anaların göz yaşının aktığı, sokağa çıkma yasaklarının kaçıncı günüde olduğunu saysın." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Böke'den nefret söylemine tepki: 'Türkiye'yi karanlığa teslim etmeyeceğiz'

SONRAKİ HABER

İstanbul’un 8 ilçesinde elektrik kesintisi uygulanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...