10 Şubat 2016 13:48

Barış Bloku: Cizre’de cinayet işlendi, sorumlular yargılansın

Paylaş

Barış Bloku, iki haftayı aşkın bir süredir Cizre’de bir bodrumdan tedavileri için ayrılmalarına izin verilmeyen yaralıların öldürülmesi, bölgede Kürtlere uygulanan şiddetin dozunun zirveye ulaştığının göstergesi olduğunu belirterek, “Savunmasız, yaralı insanlar hastaneye götürülmek için beklerken öldürülmüşlerdir: Bu bir cinayettir” dedi. 

“Cizre’de cinayet işlendi, sorumlular yargılansın” başlıklı bir yazılı açıklama yapan Barış Bloku, Cizre’de yaşanan vahşetin tekrarlanmasını sağlayacak iklim sürdüğü sürece Türkiye’de barış içinde kardeşçe yaşama koşullarının kurulamayacağı endişesi taşındığına dikkat çekti.  

CİZRE’DE NE OLDUĞU AÇIKLANSIN?

Basına yansıyan fotoğraflardaki yanık görüntülerinin bir an önce açıklanmasını, kimyasal silah kullanıldığı yolundaki iddialara yanıt verilmesini isteyen Barış Bloku, şöyle dedi: “Yerel halktan gelen bilgilere göre bodrumda herhangi bir silahlı çatışmanın yaşanmaması bu iddiaların altını kalınca çizmektedir. Sokağa çıkma yasakları derhal sona erdirilsin, sivil halka yapılan baskılara son verilsin ve barışı tesis etmek üzere çözüm-müzakere sürecine geri dönülsün. Ama önce Cizre’de ne olduğu açıklanmalı; sorumlular yargılanmalıdır.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Êzidîler Cizre için yürüdü

SONRAKİ HABER

Böke'den nefret söylemine tepki: 'Türkiye'yi karanlığa teslim etmeyeceğiz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...