10 Şubat 2016 13:45

Êzidîler Cizre için yürüdü

Paylaş

IŞİD’in saldırıları nedeniyle topraklarından göç edip, Siirt Belediyesi Dudêran Şengal Kampı’nda yaşamlarını sürdüren Êzidîler, düzenledikleri yürüyüşle Cizre’de yaşanan katliamı protesto etti.

Kamp meydanında bir araya gelen, çoğunluğu çocuk ve gençlerden oluşan Êzidîler, ‘Em komkujiya li ser Cizîra Botan şermezar û lanet dikin/Cizre Botan’daki katliamı kınıyor ve lanetliyoruz’ yazılı pankart ile Kürtçe, Arapça ve İngilizce yazılı ‘Li pêrêbaze şehidan tekoşin dikin’, ‘Bijî berxwedana Cizîrê’, ‘Berxwedan jinane, em e avabikin Kurdistanê’ yazılı dövizler eşliğinde kampın sağlık merkezi önüne kadar yürüdü. 

BU KATLİAMI BİZ DE YAŞADIK

Yürüyüş ardından Êzidî yurttaşlar adına konuşan Süleyman Şemo, benzer bir katliamı Êzidî halkı olarak kısa bir süre önce yaşadıklarını ve acısını iyi bildiklerini belirterek, “Sesimizin ulaştığı her yeri, her insan ve kurumu Cizre halkının yaşadığı bu vahşettin önüne geçmek için harekete geçmeye çağırıyoruz. Sadece Cizre değil tüm Kürdistan merkezlerinde yaşanan insanlık dışı uygulamalara karşı çıksınlar” dedi. Şemo, ABD ve AB’nin çıkarları doğrultusunda bu katliamlara göz yumduğunu vurguladı. (Siirt/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Cizre'de saldırı altındaki bodrumlarda son durum

SONRAKİ HABER

Barış Bloku: Cizre’de cinayet işlendi, sorumlular yargılansın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...