10 Şubat 2016 12:44

Akademisyenlerin eylemine rektörlük engeli

Paylaş

Barış bildirisine imza atan akademisyenlere yönelik başlatılan soruşturmaları protesto etmek için Ankara Üniversitesi önüne bir araya gelen akademisyenlerin, okulda yapmak istediği açıklama, Rektörlük talimatıyla polis engeline takıldı. Dün okullarına alınmayan akademisyenler, basın açıklamasını üniversitenin kapısında yapmak zorunda kaldı.

“Baskının olduğu yerde bilim olmaz” pankartı açan akademisyenler, “Polis dışarı, Bilim içeri” ve “Bu suça ortak olmayacağız” sloganları attı. Açıklamayı yapan Eğitim Sen 5 Nolu Yönetim Kurul üyesi ve aynı zamanda bildiriye imza atan Aysun Gezen, “Ankara Üniversitesi Rektörlüğü’nün cadı avına katılmış olması bilimsel, akademik özgürlüklere, demokrasiye ve hukuka karşı tutumunu açıkça ortaya koyduğunu göstermiştir” değerlendirmesinde bulundu. Gezen, rektörlüğün tutumunu, “Akademik özerkliği ve bilimsel özgürlüğü korumak yerine akademisyenler üzerinde iktidarın şiddetinin bizzat uygulayıcısı olmaya hizmet etmiştir” sözleriyle eleştirdi. 

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü’nü yanlış tutumundan geri dönmeye çağıran Gezen, “Topluma olan görev ve sorumluluklarının bilincinde olan bizler, barış talebimizin arkasında durmaya, barış sözünü söylemeye devam edeceğiz” dedi. Basın açıklamasından sonra ifadeye çağrılan kimi akademisyenler, emniyet müdürlüğüne gitti. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Abdullah Gül-Bülent Arınç görüşmesi sona erdi

SONRAKİ HABER

Ankara’da metro 30 yılda bitmedi, zarar etti, Faturası halka ödetildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...