10 Şubat 2016 10:21

Polisin katlettiği Mahmut Bulak’ı binler uğurladı

Paylaş

Diyarbakır’da önceki gün Cizre’deki katliamı protesto eyleminde polislerce öldürülen 16 yaşındaki Mahmut Bulak, binlerce kişi tarafından toprağa verildi. 

Cizre’de iki ayrı binanın bodrum katında bulunan yaralıların katledildiği haberleri üzerine Diyarbakır’da başlatılan üç günlük ‘Hayatı durdur, direnişi büyüt’ eyleminde dün polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Mahmut Bulak binlerce kişinin katılımıyla defnedildi.

Diyarbakır’da dün Koşuyolu Parkı’nda toplanan halka polis saldırmış, kentin birçok noktasına yayılan eylemler sırasında Bağlar Kuruçeşme’de Mahmut Bulak polisin açtığı ateş sonucu başından vurularak yaşamını yitirmişti. 

Bugün binlerce kişi Yeniköy Mezarlığında toplanarak Bulak’ı uğurladı. 16 yaşındaki Mahmut Bulak’ın yakınları gözyaşları döktü. Zılgıtlar ve ‘Şehît Namirin’, ‘Yaşasın halkların kardeşliği’ sloganları atılşan cenazede konuşan Bulak’ın halası “Çıkma dışarı, burada insanlar ekmek almaya giderken öldürülüyor dedim dinlemedi” diyerek feryat etti. 

Baba Bulak ise “Biricik oğlumu aldılar benden. Ben ne yaparım” diye feryat etti. 

Bulak’ın mezarı başında konuşan DBP İl Eş Başkanı Ali Şimşek, Mahmut Bulak’ı da diğer öldürülen gençler gibi toprağa vermenin acı olduğunu belirterek, AKP hükümetinin bölgede gençleri katletme politikasının devam ettiğini ifade etti. Bu zulmü unutmayacaklarını dile getiren Şimşek, “Onlar kutlu umutları için hayatlarını verdiler. İnsanlık için özgürlüğün hüküm sürmesi için hayatlarını verdiler. Biz de bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi. 

Cenaze töreninin ardından polis Bağlar’da hiçbir hareketlilik olmamasına rağmen sokakları gaza boğdu. (Diyarbakır/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Yüksekdağ: Vahşet bodrumunda AKP ve Saray karanlığa gömüldü

SONRAKİ HABER

‘İftarlık Gazoz’ filmi yapımcılarından ‘Cibar Kemal’ açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa