09 Şubat 2016 10:48

Diyarbakır’daki Cizre eylemine saldıran polis bir çocuğu öldürdü

Diyarbakır'da Cizre için yapılan yürüyüşe polisin saldırmasıyla çıkan olaylarda 16 yaşındaki Mahmut Bulak adlı çocuk, polisin açtığı ateş sonucu öldürüldü. (Foto: ANF)

Paylaş

Cizre’de iki ayrı binanın bodrum katında bulunan yaralıların katledildiği haberleri üzerine Diyarbakır’da alınan 3 günlük ‘Hayatı durdur, direnişi büyüt’ eyleminin ilk gününde yapılmak istenen yürüyüşe polis saldırdı. Saldırıda polisin açtığı ateş sonucu yaralanan bir çocuk yaşamını yitirdi. 

Cizre’deki vahşeti kınamak için Diyarbakır’da esnaf kepenk açmazken, sürücüler de kontak kapattı. Binlerce kişinin sokağa çıktığı kentte, Koşuyolu Parkı’nda toplanan kitle yürüyüş yapmak istedi. Yürüyüşe izin vermeye polis halka gaz bombaları ve tazyikli suyla saldırdı. Aralarında yaşlılar, kadınlar ve çocukların bulunduğu çok sayıda kişi yoğun gazdan etkilenirken, hafif şekilde yaralananlar oldu. Bir süre sonra çok sayıda Ranger tipi polis aracı bölgeye geldi. Ranger’lerin gelişiyle birlikte yurttaşlar çevredeki binalara sığınırken, bu araçlarda bulunan polisler yoldan geçen iki kişiyi döverek araca bindirdi. Bölgeden uzaklaşan araçlara tepki gösteren bir kadın, ‘Bunlar gençleri infaz edecek’ diyerek endişesini dile getirdi. Daha sonra Gevran Caddesi’ndeki DTK binası civarı polis saldırısının hedefi oldu. Burada uzun süre devam eden saldırılar Ofis semtinin ara sokaklarında da devam etti. 

16 YAŞINDAKİ ÇOCUK KATLEDİLDİ

Saldırılar birçok noktaya yayılırken, 16 yaşındaki Mahmut Bulak isimli çocuk, polisin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirdi. Kurşunun başına isabet etmesi sonucu olay yerinde ölen çocuğun cenazesi ambulansla hastaneye kaldırıldı. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Haber Nöbeti'nin 2. grubu çalışmalarına başladı

SONRAKİ HABER

İmrek’in Cumhurbaşkanına hakaret davası yarın görülecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa