08 Şubat 2016 15:28

Zika virüsü endişesi Rio Karnavalı kutlamalarına engel olmadı

Zika virüsü gölgesinde başlayan 'Rio Karnavalı' salgını endişelerine rağmen yoğun katılımla sürüyor. Hükümet yetkilileri virüsün risklerine karşı bilgilendirici broşürler dağıtırken, Karnaval'da birçok katılımcının Zika virüsünün en yaygın taşıyıcısı olan Aedes aegypti sivrisineği kostümü giydiği görüldü.

Paylaş

Brezilya'da dünyanın pek çok farklı yerinden turistlerin katılımıyla gerçekleşen 'Rio Karnavalı' kutlamaları başladı. Zika virüsü salgını endişelerine rağmen yoğun katılımla gerçekleşen kutlamalarda, hükümet yetkilileri virüsün risklerine karşı bilgilendirici broşürler dağıttı. Karnaval'da birçok katılımcının Zika virüsünün en yaygın taşıyıcısı olan Aedes aegypti sivrisineği kostümü giydiği görüldü.
Yaklaşık bir hafta boyunca devam edecek Karnaval boyunca virüse karşı farkındalık sağlamak amacıyla çeşitli etkinliklerin yapılması bekleniyor. Bir milyondan fazla ziyaretçinin katıldığı Karnaval 2016, aynı zamanda ağustos ve eylül ayında Olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapacak Rio şehri için bir prova niteliği taşıyor. Ağustos ayında Güney Yarımküre’de kış mevsiminin yaşanmasından dolayı sivrisineklerin üreme koşullarının olumsuz etkileneceğini belirten Brezilyalı yetkililer, virüsün yayılma hızının yavaşlamasını beklediklerini ifade etti.

Hükümet yetkilileri, aynı zamanda Dang ve Chikungunya virüsleri de taşıyan sivrisineklerin üreme alanlarına yaklaşık iki yüz bin ordu mensubuyla birlikte geniş çaplı bir temizlik operasyonu yapılacağını duyurdu. Brezilya Devlet Başkan Dilma Rousseff, Zika'ya karşı yapılan seferberliğe katılması için tüm Brezilyalılara çağrıda bulundu. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Lice'de öğrenci servisi TIR'la çarpıştı: 5 ölü 10 yaralı

SONRAKİ HABER

Yüksekova'da bir polis silahlı saldırıda yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...