07 Şubat 2016 14:53

Bakan Eroğlu: Yassıada'da ağaç kesimi fotoğrafını ben görmedim ama sahtedir

Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yassıada'nın imara açılmasından sonra basına yansıyan fotoğrafı görmediğini ancak sahte olduğunu öne sürdü. Eroğlu, Yassıada'da ağaç kesimini haber yapan basın mensuplarını Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin kestiği ağaçların haberini yapmamakla eleştirdi.

Açılışlar için Denizli'ye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile gelen Bakan Eroğlu, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe'yi ziyaret etti.

Ziyaret sonrası basın toplantısı düzenleyen iki bakandan Eroğlu, gazetecilerin Yassıada'nın imara açılmasından sonra basına yansıyan fotoğrafla ilgili sorusu üzerine, haberlerin kasıtlı olduğunu öne sürdü. Kendisinin "3 -5ağaç kesiliyor" şeklinde açıklamasının eleştirildiği hatırlatılınca Eroğlu, "Bunun cevabını verdim. Eleştirilebilir tabii. Ben yatırımla ilgili konuşmam. Aydın'da arkadaşa şunu söyledim. Aydın'da burada tarihi caminin karşısında muhteşem bir yeşillik vardı. Ona lütfen bir Google'dan bakın. Oradaki bütün ağaçları kestiler Binlerce ağaç kesildi. Oraya taştan bir şey yapıldı, beton. Siz bunu görmüyorsunuz, oradaki üç beş tane kesilip kesilmediği, bize de ait değil, dolayısıyla bunu görüyorsunuz diye onu sordular. 'Kesiliyorsa' dedim bakarız. 'Bir kesilen yere beş dikeriz' dedim. Aydın'da bunu sordular. Tamam mı? Kasıtlı sorduğu için. Ben de Aydın'a, sen dedim bununla ilgili bir haber yaptın mı? Aydın'ın merkezinde yeşillik yok. En güzel bir mesirelik bir alanı tamamen beton haline getirdi. Kimsenin sesi çıkmadı. Bütün ağaçlar kesildi. Yalova'da ağaçlar kesildi. Mesele ağaç meselesi değil. Biz onu vurgulamak istedik. Anlatabiliyor muyum?" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin, basına yansıyan fotoğrafta Yassıada'da maden sahası gibi ağaçların kesildiğinin görüldüğünü, bu fotoğrafın doğru olup olmadığı şeklindeki sorusu üzerine Eroğlu, "Ben görmedim şu anda ama sahtedir. Orada maden sahası filan yok kardeşim. Ben Yassıada'yı bilmez miyim? İstanbul'da yaşadım. İSKİ Genel Müdürlüğü yaptım. Orada orman filan yok. Ağaç yok kardeşim. Benim bildiğim kadarıyla. Ben projeyle ilgili bir şey demiyorum. İncelemedim. Ama ben ağaçla ilgili kısmını söylüyorum. Yassıada'da da bizim orman alanımız yok. Çıplak bir kaya. Aydın'da soran da kasıtlı sorduğu için ben dedim, bir basın mensubu olarak, şuradaki muhteşem şeylerin içinde, tarihi caminin hemen karşısında, muhteşem bir yeşillik vardı. Her ay gider oraya girerdik. Orayı tamamen Aydın Büyükşehir Belediyesi, tamamen büyüyen ağaçları kesti. Şu anda orası bir beton yığını haline geldi. Bunu gördün mü diye söyledim. Bunu yazmıyor. Ben 'bir ağaç kesilirse beş ağaç dikeriz' demişim. Onu yazıyor. Kasıtlı davranmayalım. Tabii size demiyorum. Mutfaktakiler var ya onlar işi değiştiriyorlar." ifadelerini kullandı. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Borcu yüzünden intiharın eşiğine geldi

SONRAKİ HABER

BAE: Suriye’ye kara gücü göndereceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...