07 Şubat 2016 13:20

‘Kıdem tazminatının kaldırılması güvencesizliktir’

Paylaş

İstanbul’un Maltepe ilçesinde işçiler kıdem ve asgari ücret panelinde bir araya geldi. Panelde konuşan Akademisyen Özgür Müftüoğlu, “Kıdem tazminatının kaldırılması güvencesizlik demektir” dedi.

Kıdem tazminatının kaldırılmasının temel nedeninin esnekleşmek olduğuna dikkat çeken Müftüoğlu, “Çalışma koşullarımız esnekleştikçe güvencemizi kaybederiz. Bu da işçinin hakkını aramasını ve sendikal haklarından yararlanması engeller. Bugün tüm bunların farklı bir aşamasını yaşıyoruz. Sendikaları dize getirmek için kıdem tazminatını sürekli kullandılar. Yani işçi için ne kadar olumsuz şey varsa her şeyi değiştirdiler fakat kıdem tazminatına dokunmadılar” dedi. 

Asgari ücretin yükselmesinin hiçbir anlamının olmadığını belirten Müftüoğlu, “Asgari ücretin yükselmesinden hemen sonra yapıların zamlarla; verilen para geri alınmış oldu. Asgari ücret meselesini de seçimlerde çok iyi kullandılar” dedi.

Ortaya çıkarılan tablonun ardından katılımcılara ne yapmalıyız sorusunun cevabını veren Müftüoğlu şöyle devam etti: “İçinde bulunduğumuz mesele tarihi bir mesele değildir ya da AKP’ye özel değildir. Bugün CHP’nin de bu duruma bir karşı çıkışı yoktur örneğin. AKP bugün oyunu işçi sınıfından alır ama sermayeye çalışır. Zaten bu yüzden sınıftan doğru bir ses çıkmamaktadır. Madem onlar sınıf refleksi ile hareket ediyorlar bizler de öyle hareket edeceğiz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

MMK Metalürji işçilerine ek zam yok

SONRAKİ HABER

Çipras: Yunanistan, İran ile AB arasında enerji köprüsü olabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...