07 Şubat 2016 13:10

Bakanlık izni olmadan avukata soruşturma

Paylaş

Adana’da, Ankara Katliamı protestosunda “Hırsız katil Erdoğan” ve “Katil devlet hesap verecek” sloganlarını attığı iddiası ile Avukat Şiar Rişvanoğlu hakkında, Adalet Bakanlığı’ndan izin alınmadan TCK 301. maddeden soruşturma açıldı.

Adana Cumhuriyet Savcılığı, Rişvanoğlu hakkında “Cumhurbaşkanı’na hakaret etmek” ve TCK’ın 301. maddesinin 2. fıkrasında düzenlenen “Devletin kurum ve organlarını aşağılama” iddiasıyla soruşturma başlattı. Hakkında iki farklı soruşturma açıldığını dile getiren Rişvanoğlu, “Hırsız katil Erdoğan” sloganı için “Cumhurbaşkanı’na hakaret etmek” iddiasıyla soruşturma açıldığını ve bu soruşturmada Adalet Bakanlığı’ndan izin istenildiğini dile getirdi.

“Katil devlet hesap verecek” sloganı için savcının Adalet Bakanlığı’ndan izin almayıp, 301. maddeden soruşturma açtığını ve bir skandala imza attığını söyleyen Rişvanoğlu, soruşturma ile ilgili ifade vermeye gittiğinde bu durumla karşılaştıklarını ve ifade vermeden geldiğini söyledi.

Soruşturmanın yargının ne kadar siyasallaştığına ve iktidarın tekeline ne denli girdiğine kanıtı olduğuna vurgu yapan Şirvanoğlu, “Ben kitle ile birlikte etkinlik sırasında slogan attım. Eleştiri mahiyetinde bu sloganı attım. İfade özgürlüğü kapsamında yapılan bir şey bu. Söylediklerimin arkasındayım” diye konuştu. (Adana/DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Adana’dan ‘barışa ses ver’ çağrısı

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen'den abluka altındaki öğrencilere ek puan talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...